Helyi közélet

2021.12.13. 08:40

Csak tíz Bihar megyei tanintézményben zajlik online oktatás

A Bihar megyei Tanfelügyelőség pénteken ismét újabb adatokat közölt a tanügyi alkalmazottak átoltottsági arányát illetően.

Forrás: Illusztráció

BN-összeállítás 

 

A jelenlegi szabályozás értelmében azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi arány meghaladja a három ezreléket, csak azon tanintézményekben folyhat jelenléti oktatás, ahol az alkalmazottak átoltottsági aránya meghaladja a hatvan százalékot. Ennek értelmében Bihar megyében a 724 oktatási intézmény közül ezen a héten csupán tíz iskolában és óvodában fog online oktatás zajlani, a többi 714 intézményben jelenléti oktatással kezdik a hetet. A tanfelügyelőség közleményéből továbbá az is kiderül, hogy a csütörtöki, koronavírus elleni nyál alapú gyorsteszt elvégzése alapján egy diáknál és iskolabusz-sofőrnél állapították meg a fertőzést, aminek jelenlétét később meg is erősítették. Bihar megyében a következő tanintézményekben zajlik online oktatás ezen a héten: felsőmezősi 1-es számú óvoda, felsőmezősi Georgiu Popa Általános Iskola, fonóházi 3-as számú óvoda, fonóházi 2-es számú elemi iskola kisszegyesdi 2-es számú óvoda, biharfélegyházi napközis óvoda és a Jakó Zsigmond Általános Iskola, a cséffai óvoda és általános iskola, a váradlesi 3-as számú óvoda. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) pénteki adatai szerint Felsőmezősön 3,52, Biharfélegyházán 4,82, Cséffán 4,26, Nagyürögdön pedig 3,37 ezrelék volt a fertőzöttségi arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában