Időutazás

2021.12.22. 18:00

Betlehemes játékot adtak elő Borson

Bátori Judit lelkipásztor

 

Advent negyedik vasárnapjának küszöbét átlépve és a karácsonyra lázasan készülve, a Borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző Iskola diákjai egy misztériumjáték során időutazásban részesítettek bennünket. Karácsonyhoz közeledve az embereket elöntik az érzelmek és az emlékek. Ilyenkor legtöbben viszszautazunk a gyermekéveinkbe, eszünkbe jut az első karácsonyfánk az alá helyezett ajándékokkal. És ami ennél is fontosabb ebben az időszakban: lélekben odahajolunk az értünk megszületett Messiás bölcsőjéhez. Ahogy odalépünk, közelebb kerülünk az Istenhez, és közelebb kerülünk egymáshoz is. Ennek az érzésvilágnak és emlékeknek lehettünk a szem- és fültanúi hétfőn, ahogy felelevenítette a Borsszem csoport (V., VI., VII. osztályos diákjai) a több mint kétezer éve zajlott betlehemi eseményeket. Mély beleéléssel, lelkesedéssel és a karácsonyi dallamokkal fűszerezve szinte tapintható volt az a hangulat, ami a Messiásunk születését egykoron övezte. A személyes adventünkben ezáltal mi is elérkezhettünk a Megváltónkhoz. 

 

Köszönet illeti a borsi diákokat és a felkészítőjüket, Borsi Gyöngyi vallástanárnőt és Szabó Andrea-Éva magyartanárnőt, akik összeszedték az ifjúságot, legjobb tudásukra és tapasztalatukra hagyatkozva felkészítették őket. Időt és energiát fektetettek beléjük, hiszen tudjuk, hogy milyen elengedhetetlenül fontos a gyermekeinkbe fektetett áldozatos munka, hiszen ők a jövő és ők a reménység is egyben. Borsi Gyöngyi és Szabó Andrea-Éva tanárnők felelősségteljes munkája abban is megmutatkozik, hogy azáltal, hogy a kezeik alatt egy fiatal nemzedéket formálnak, egyben a hagyományaikat is ápolják, és értékeinket is felelevenítik. Köszönet és hála legyen szívünkben, hogy van még lehetőségünk együtt szeretetben ünnepelni és észrevenni azt, ami az igazán fontos dolgokra hívja fel a figyelmünket a Megváltónk születése által. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában