Támogatott tartalom

2021.12.15. 08:17

A 100%-ban elektromos MAN Lionʹs City E valós forgalmi viszonyok között volt tesztelve Romániában

A MAN Lionʹs City E bekerült Nagyvárad tömegközlekedési járműparkjába, hogy valós forgalmi körülmények között tesztelhessék. A városi mobilitás jövője elektromos. A MAN hatékony megoldásokat kínál a károsanyag-kibocsátásmentes tömegközlekedés érdekében.

Az utóbbi hónapokban az akkumulátoros, 100 százalékban elektromos MAN Lion’s City E az európai városokban bebizonyította előnyeit, azt, hogy milyen könnyen integrálható a városi forgalomba.

 

December elején a MAN Lion’s City E Nagyvárad valós forgalmában lett letesztelve, de más nyugati városokban is elvégzik a tesztelést.

 

„Örvendünk, hogy a teljes mértékben elektromos MAN Lion’s City E busz Romániában is valós körülmények között van tesztelve, ahogyan ez más európai országokban is történik. Biztosak vagyunk abban, hogy megbízhatósága és hatékonysága révén elnyeri az utazóközönség tetszését”, nyilatkozta Elena Claudia Iordache, a CEO MHS Truck & Bus részéről.

 

 

A Romániában jelen lévő MAN Lion’s City E modell 12 méter. Németországban készült, összesen hat egységből álló, 480 kWh teljesítményű akkumulátorral rendelkezik, 3 elektromosan működtetett ajtaja van, amelyből kettő automatikus, LED fényszórókkal van felszerelve. A MAN Lion’s City E belső részében 35, MAN City Advanced változatú hely van, a 2. ajtaja mellett kerekesszékeknek fenntartott hellyel, LED-es belső világítással, légkondicionáló berendezéssel, minimum 20 kW-os fűtőberendezéssel és kiegészítő fűtési lehetőséggel rendelkezik. A Lion’s City Pro változatú vezetőfülke Isri ProActive 2, bőr bevonatú forgószékkel, fűtés és klímaszabályozási lehetőséggel, 3 helyen rögzített biztonsági övvel van ellátva. Továbbá visszapillantó kamerával és 6,5 inches monitorral van felszerelve.

 

A MAN Lion’s City E hatékony elektromos buszmodell. A hátsó tengelyen van felszerelve a motor, illetve a csuklós változatnál két motor a második és harmadik tengelyen. Az akkumulátor 480 kWh teljesítményű a 12 méteres, és 640 kWh teljesítményű a 18 méteres változatnál. A hatótáv a modelltől és az üzemeltetési feltételektől (forgalmi, időjárási körülmények stb.) függően 200 és 270 km között van, az akkumulátor teljes élettartama alatt.

 

„A városi mobilitás jövője elektromos. Támogatni szeretnénk a közszállítást a károsanyag-kibocsátásmentes mobilitás felé való átmenetben, ezért partnerünkkel, a MHS Truck & Busszal teljes koncepciót kínálunk, amely az elektromobilitásra vonatkozó tippeket és testre szabott megoldásokat tartalmaz”, nyilatkozta Heinz Kiess szenior menedzser, termékmarketing-vezető, MAN Truck & Bus SE.

 

 

Fizetett hirdetés!

CH 14742

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában