Szolgáltatás

2021.11.22. 10:40

Virtuálisan látogatható a nagyváradi vár

Fotó: E5440

BN-összeállítás

A nagyváradi vár virtuálisan is bebarangolható immár, adja hírül közleményében a polgármesteri hivatal. A személyi számítógépen és okostelefonon is elérhető szolgáltatás bemutatja nemcsak magát az épületet, hanem felújításának a stádiumait is, illetve a helyszín történelméről is ismereteket közvetít. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy meg lehet tekinteni minden helyiséget, sőt az emeletek között is lehet barangolni, ugyanakkor panoráma képmód is elérhető.

Különböző méréseket is végezhet az érdeklődő, aki angol és román nyelvű tájékoztatót is olvashat a várról és az ott talált régészeti leletekről. A virtuális várlátogatáshoz rá kell menni a https://my.treedis.com/tour/cetatea-oradea webhelyre, illetve elérhető a szolgáltatás a Körösvidéki Múzeum honlapjáról is. A szolgáltatás a Körösvidéki Múzeum, az időközben megszűnt Nagyváradi Városi Múzeum és az Észak-nyugati Régió Fejlesztési Ügynökség együttműködésének köszönhetően jött létre, mely utóbbi intézmény finanszírozta a projekt megvalósítását. A nagyváradi vár felújítási folyamata 2008-ban kezdődött 36 millió lejből, az évek során az erre a célra költött összegek meghaladták a 100 millió lejt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában