Befektetés

2021.11.09. 12:00

Újabb tömbház épül Nagyváradon

Az ingatlanfejlesztők paradicsomává vált Nagyvárad az utóbbi években, legalábbis erre lehet következtetni a városban gombamód szaporodó tömbházak láttán.

BN-összeállítás

A Nagyváradi Városi Területrendezési Bizottság (CMUAT) november 4-iki ülésén jóváhagyta egy újabb magasház építését a városban. A polgármesteri hivatal közleményében arról tájékoztat, hogy a Construcții Rezidențiale AG cég főépítészi jóváhagyást kért egy tízemeletes tömbház építésére a Váradszőllősön lévő Ion Bradu utca 2. szám alatti telekre. Az ingatlanban 140 két-, illetve háromszobás lakás lesz, a területen 147 parkolóhelyet alakítanak ki, ezek közül harminc az épület alagsorában kapna helyet. A felszíni parkolóhelyek közül hét annak a bölcsődének, illetve óvodának lesz fenntartva, amelyet az épület földszintjén alakít majd ki a beruházó. A gyalogos sétányokat és a járdákat csúszásgátló betonlapokból fogják kirakni. A projekt kapcsán Arina Moș alpolgármester elmondta: „Értékeljük a befektető nyitottságát, hogy bölcsődét építsen, hiszen a normalitás része az, hogy akkor, amikor egy több mint 800 léleknek szánt lakónegyedet építesz, akkor gondolsz az általad nyújtott szociális infrastruktúrára is, nem csak a profitra. Nagyon fontos a bölcsődéhez és óvodához hasonló szociális infrastruktúra biztosítása, hiszen ezeket a lakásokat legnagyobb részt fiatalok fogják elfoglalni, akiknek minél több ilyen típusú szolgáltatást szeretnénk nyújtani” – fogalmazott az elöljáró. Egyébként a vállalkozás összesen hat ingatlant akar építeni a szóban forgó területen.

Hotel és rendezvényközpont

A Viladina Construcții cég két rendezvényteremből és húsz vendégszobából álló épület építésére kért jóváhagyást a CMUAT-től. Az építkezés helyszíne az Aradi úton van egy jelenleg mezőgazdasági területen. Az egyik rendezvényterem kétszáz, a másik pedig négyszáz férőhelyes lenne, és húsz vendégszoba is helyet kapna az ingatlanban, amely körül zöldövezetet és 142 parkolóhelyet is kialakítanak. A 13.645 négyzetméteres telken az épület 2350 négyzetmétert foglal majd el. Mivel mezőgazdasági területről van szó, ezért a CMUAT jóváhagyására volt szükség ahhoz, hogy a vállalkozó elkészítse az övezeti városrendezési tervet, ami által a telket beépíthető területté minősítik majd át, magyarázta a projekt kapcsán Radu Fortiş, Nagyvárad főépítésze.

Egy ingatlanfejlesztő hotelt akar építeni az Aradi út 127/A és 127/A1 számú telkekre. Az Archistuff Studio cég nyújtotta be a terveket, mely egy hat emeletes plusz manzárdos ingatlan felépítéséről szól. Az ingatlanban egy rendezvényterem is helyet kap majd. Az épület magassága nem fogja meghaladni a 28 métert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában