Áramkimaradás

2021.11.08. 07:55

Több tíz Bihar megyei település maradt áram nélkül

BN-összeállítás

Többezer Bihar megyei lakos maradt áram nélkül csütörtök este. Rengeteg panaszos hívás érkezett be az Electricához ekkor, többek között Nagyváradról, Nagyszalontáról, Margittáról, Élesdről, Olcsáról, Szabolcsról, Tenkéről, Körösgyéresről, Karaszóról stb. A megyeszékhelyen egyebek mellett a Kolozsvári út, a Gutenberg, a Voltaire, a Carol Davila utcák környékéről jelentettek be fennakadásokat.

Az Electrica rendszere, melyen keresztül a lakosok jelezhetik a fennakadásokat, szintén akadozva működött, emiatt egyes településeken a lakosok azt sem tudhatták meg, mennyi ideig tart még az áramkimaradás.

A problémát az erős széllökések okozhatták, ezért is lehetséges, hogy főleg vidéken volt nagy a baj, hiszen a nagyváradi hálózat jó része föld alá került már, tehát az időjárás nem befolyásolhatja a működését. Sajtóértesülések szerint a vidéki településeken sem történt teljes áramkimaradás, csupán részleges. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség arról tájékoztatott, hogy csütörtökön 18 óráig nem érkezett hozzájuk semmilyen segélyhívás az áramszolgáltatás, vagy a rossz idő miatti esetleges károkozás kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában