Informálás

2021.11.26. 09:56

Tájékoztató jellegű kampányt indít a váradi önkormányzat a koronavírus-járványról

BN-összeállítás

Tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány egyre inkább fokozódik, Nagyvárad önkormányzata tájékoztató jellegű kampányt indít „A COVID-19 és az oltás: előítéletek nélkül adagolt valóság” jelszóval. Ezen kezdeményezés keretében hiteles orvosi – és nemcsak – forrásokra apellálva megpróbálnak válaszokat adni az emberek által gyakran és joggal felvetett, a pandémiával és az oltási kampánnyal kapcsolatos kérdésekre. Olyan fontos dolgokról esik majd szó, mint például, hogy milyen intézkedések és felelősségvállalások szükségeltetnek ahhoz, hogy túljussunk ezen a súlyos válságon, mely a társadalom egészére kihatással van.

Konkrétan négy fórumot szerveznek a városházán, melyeket élőben közvetítenek online, november 26-án, valamint december 3-án, 10-én és 17-én. A viták során megfogalmazott üzeneteket tájékoztató cikkekben foglalják majd össze azért, hogy meggyőzzék a kérdéseket felvető és kétkedő állampolgárokat.

A műsorvezető Octavian Haragoș televíziós szakember lesz, a műsorok pedig minden pénteken 18 órakor kezdődnek, és közvetítik ezeket a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán azzal a szándékkal, hogy más kommunikációs csatornák is átvegyék őket. A meghívottak ismert orvosok, a betegségből felgyógyult személyek, vallási vezetők lesznek, akik nap mint nap szembenéznek a helyzet szülte nehézségekkel. Az első, mai adás vendégei dr. Gheorghe Carp szenátor, az egészségügyi szakbizottság alelnöke, dr. Hadrian Borcea, a sürgősségi mentőszolgálat (UPU SMURD) vezető főorvosa és dr. Ramona German háziorvos lesznek. Ez alkalommal ugyanakkor dr. Anca Hnatiuc, a városi kórház epidemiológusa válaszol írásban a covid19@oradea.ro email címre küldött kérdésekre, mely elérhetőség az egész kampány ideje alatt él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában