Beruházás

2021.11.23. 08:14

Megvan az Emília-malom helyén épülő tömbház terve

BN-összeállítás

A nagyváradi főépítészi hivatal jóváhagyását kérte egy manzárddal együtt négy emeletes tömbház építésére a Zárda (Mihai Viteazul), Vámház (Evreilor deportați), Major (1848) és Várady Zsigmond (M. Kogălniceanu) utcák által közrezárt területen az Alerab kft., tehát ott, ahol egykor az Emília-malom állt. A polgármesteri hivatal közleményéből annyi derül ki, hogy a beruházás területe 1296 négyzetméter, amelyen egy alagsorból, földszintből, két emeletből, egy visszahúzott emeletből és egy manzárd szintből álló tömbház épül majd (lásd a mellékelt fotókat). A hivatal közleménye azt is írja, hogy a benyújtott elképzelés mind funkcionális, mind urbanisztikai szempontból összhangban van annak a területnek a fejlődési potenciáljával. A főépítészi hivatal pozitívan értékelte a tervet, mindazonáltal az elképzelés kiegészítését kérte.

Szintén tömbházat akar építeni a városban az Aido Groups Invest, a Ghillányi (Cantemir) úton, illetve át akarja alakítani a Ghillányi és a Biruinței utca között álló, leromlott állapotban lévő három emeletes raktárépületet. Mivel ezek a beruházások megváltoztatják az övezet beépítettségének a jellegét, ugyanis lakóház-övezetben magasház is épülne, ezért a főépítészi hivatal elrendelte egy közvita megtartását az érintett szomszédokkal, és ezt követően kaphatja majd meg az elképzelés a hivatal jóváhagyását. A polgármesteri hivatal közleménye idézi Arina Moș alpolgármester szavait, aki elmondta: „Nyilvánvaló, hogy az ilyen típusú beruházások megvalósításával nőni fog a város épített állománya, új, a modern sztenderdeknek megfelelő lakások keletkeznek. Ezáltal javul a lakóövezetek minősége mind esztétikai, mind pedig funkcionális szempontból”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában