Guinness

2021.11.30. 09:49

Világrekord-kísérlet zajlik Nagyváradon – FRISSÍTÉS!

Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész kedd reggel 8 órakor kezdte meg világrekord-kísérletét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, ahová bárki benézhet, amíg a kísérlet tart.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia, Törő Enikő

A zongoraművész rekordkísérlete a tervek szerint december ötödikén ér véget, Mozart halálának évfordulóján.

Három hónappal ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján Thurzó Zoltán a kísérlet minden részletéről beszámolt.

A próbálkozást több kamera és egy több tagú csapat kíséri figyelemmel, melynek természetesen tagja a művész párja is, valamint közös kutyájuk, aki az első órákban lelkesen szurkolt gazdijának.

A zongoraművész kitűzött célja, hogy 130 órán át zongorázzon, megdöntve az eddigi leghosszabb egyéni zongorajátszás (Longest marathon playing keyboard/piano by an individual) rekordját.

Szerda délután 16 óra körül Habinyák Istvántól érdeklődtünk a történésekről, aki a Szent László Egyesület részéről az önkéntesek koordinátora. Ekkor Thurzó Zoltán a tervezett 130 órából már 30 órát és 30 percet zongorázott, minden szabályt betartva, tudtuk meg. A jegyzőkönyv szerint szerda délután 16 óráig Thurzó összesen öt szünetet tartott, ebből négy öt perc hosszúságú volt (szükségletek elvégzése, evés stb.), valamint szerdán délelőtt egy 55 perces szünetet, amiből 50 percet aludt, illetve öt perc alatt evett és ivott egy kávét. Minden zenemű eljátszása után 30 másodperces szünete van, amikor kis időre feláll, kicsit lazít, és kottát cserél. Átlagosan 10 perces egy zenemű hosszúsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában