fejlesztések

2021.11.07. 16:00

Lépés az élesdi ipari park irányába

Large stack of file folders, documents, paperwork piled on glass top desk in office with desktop computer. Bookshelves in background.

Fotó: Illusztráció

Ilie Bolojan megyei tanácselnök és Ioan Todoca élesdi polgármester csütörtökön aláírták azt az átadási-átvételi jegyzőkönyvet, melynek értelmében egy telek átkerült Élesd köztulajdonából a megye köztulajdonába annak érdekében, hogy egy ipari park létesüljön ott. A 8,5 hektár terület a város nyugati határában található, Alsólugas felé, az E60-as nemzetközi út bal oldalán. Előnye még, hogy a közműhálózatok nincsenek távol. A megyei tanácsnak szándékában áll ipari parkokat működtetni még Mezőtelegden, Székelyhídon és Paptamásiban, illetve 40–50 kilométer távolságra Nagyváradtól is létrehozna ilyen létesítményeket befektetők vonzása és a munkaerőpiac fejlesztése céljából. Ezek Vaskohszikláson, Margittán és Belényesben lennének – tudatták a közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában