beruházás

2021.11.02. 08:30

Kolumbárium épül a Rulikowskiban

Pap István

Hamarosan megkezdődik a kolumbárium építése a nagyváradi Rulikowski temetőben. Az építkezés megkezdésének engedélyét már kiadták, és az időjárási viszonyoktól függően két és fél, vagy három hónap alatt el is készül az urnatároló, mely a zsidó temető kerítése és a temető fő sétánya közötti területen kap helyet. A téglából épülő, közel 82 méter hosszú, körülbelül két méter magas kolumbáriumban összesen 336 rekeszt alakítanak ki, amelyekbe a hamvakat tartalmazó urnákat lehet majd helyezni. A 40×50 centiméter méretű rekeszeket márványlapokkal lehet majd elzárni, ezekre a lapokra kerülnek fel az elhunytak nevei. A kolumbárium előtt sétányt alakítanak ki.

Az urnatároló kivitelezésének becsült összege 270 ezer lej, a kivitelező a Siles Exim cég. A beruházást a Közterület-fenntartó Vállalat finanszírozza saját költségvetéséből. „Egy ilyen beruházásra annál is inkább szükség van, mert az utóbbi időben egyre többen kérnek tőlünk urnatároló helyet. És nem kell elhanyagolni a másik szempontot sem, azt, hogy jelentősen csökken a klasszikus sírhelyek számára fenntartott terület nagysága egy olyan időszakban, amikor a temetések száma egyre nagyobb” – mondta a beruházás kapcsán Liviu Andrica, a közterület-fenntartó igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában