Orvosi Kamara

2021.11.06. 09:00

Kiállnak a kórház mellett

Fotó: bihon.ro

BN-összeállítás

Megszólalt a Bihar Megyei Orvosi Kamara is abban az ügyben, melyben egy volt hordágyvivő műhibával vádolja a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház dolgozóit a koronavírusos betegek kezelésében. A kamara által kiküldött közleményben az áll, hogy az intézmény támogatja a Curteanu kórház egészségügyi dolgozóinak erőfeszítéseit a Sars-Cov2 vírus okozta tüdőgyulladásos betegek kezelésében. „Úgy ítéljük meg, hogy az egész társadalomnak tisztában kell lennie és támogatnia kell az egészségügyi tevékenységet, mely szigorúan betartja a hazai és nemzetközi eljárásokat minden egyes osztályon” – fogalmaz közleményében az orvosi kamara, mely hangsúlyozza azt is, hogy a műhibára vonatkozó vádaskodások ebben a nehéz, járvánnyal sújtott időszakban csak még jobban aláássák az egészségügyi dolgozók azon erőfeszítéseit, hogy életeket mentsenek meg. Az orvosi kamara ugyanakkor határozottan arra ösztönöz mindenkit, hogy oltassa be magát, mert csak így lehet elkerülni a súlyos lefolyású eseteket, amelyeknek nagy száma jelenleg megbénítja a Bihar megyei egészségügyet.

Mint arról beszámoltunk, a Curteanu kórház egy volt hordágyvivője azzal vádolta meg az egészségügyi intézmény dolgozóit, hogy oxigéntúladagolással nemhogy meggyógyítanák, hanem még jobban megbetegítik az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában