Kiállítás

2021.11.26. 11:56

Goya-metszetek a Darvas-házban

Invitatie_goya_a5_farainvitatie_cmyk_3mmbleed_print

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány, partnerségben a nagyszebeni Brukenthal Nemzeti Múzeummal és az Octavian Smigelschi festő Kulturális Egyesülettel a 275 éve született Francisco de Goya (1746–1828) spanyol festő és grafikus nevéhez köthető metszetkollekcióból szervez kiállítást a Darvas–La Roche-házban (Rimanóczy/Iosif Vulcan utca 11. szám). A gyűjtemény George Şerban bukaresti ügyvédé, akinek meggyőződése, hogy a művészeti alkotásokat altruista módon közszemlére kell tenni, hogy a társadalom minél szélesebb rétegének hozzáférése legyen a magas szintű kultúrához. A nyitóünnepséget ma délután 13 órakor tartják George Şerban magángyűjtő, dr. Alexandru Chituţă kurátor, művészettörténész és dr. Ovidiu Pecican történész, irodalomkritikus, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzorának a jelenlétében.

A vándorkiállítás – melynek más fontos helyszínei közé sorolható még Bukarest, Nagyszeben és Kolozsvár – egy szimbolikus üzenettel is bír, ugyanis 140 évvel ezelőtt vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot Románia és Spanyolország, ezért a megszervezését a Spanyol Királyság romániai nagykövetsége is támogatta.

A tárlat 2022. április 30-ig tekinthető meg Váradon, keddtől vasárnapig 10–18 óra között. Egy belépőjegy felnőtteknek 10 lejbe, gyerekeknek és tíz főnél nagyobb csoportok számára 5 lejbe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában