ügyintézés

2021.11.06. 13:30

Gördülékenyen zajlott a honosítás Asszonyvásárán és Berettyószéplakon

Két nap alatt három Bihar megyei helyszínre is kiszálltak a honosítási ügyintézés folyamán Magyarország kolozsvári főkonzulátusa, és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi honosítási irodájának munkatársai.

November másodikán az érmihályfalvai EMNT-irodában tartott konzuli napot követően az érmelléki Asszonyvásárán a Gyenge Árpád nevét viselő kultúrotthon adott helyet az ügyintézésnek, a helyszínt Barta Béla, az EMNP helyi önkormányzati képviselője készítette elő az ügyfélfogadás zavartalan lebonyolítása érdekében. A délután 15 és 17 óra között lezajlott procedúra során tíz új honosítási kérelmet adtak le, illetve bejelentettek két házasságot és négy születést is.

Másnap, november harmadikán Berettyószéplakon szintén a helyi kultúrotthon épülete adott helyet a honosítási ügyintézésnek, melynek során 70 igénylő 45 iratcsomót adott le a konzulátus és az EMNT munkatársainak, hat darab igénylést nyújtottak be anyasági támogatásra, kilenc életkezdési letéti számlára vonatkozó kérelmet iktattak, illetve bejelentettek hét házasságot és tizenkét születést is. A megfelelő körülményeket nyújtó helyszínt, és a gördülékeny ügymenetet Helmeczi Tibor önkormányzati képviselő biztosította.

Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, még az idei év folyamán a nagyváradi honosítási irodában is sor kerül a következő konzuli napra, erről a megfelelő időben értesítjük az érdekelteket. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székházában, a Kálvin János (Jean Calvin) utca 1. szám alatt minden munkanap 9–17 óra között várjuk mindazokat, akik szeretnének magyar állampolgárok lenni, illetve mindazokat, akik a magyar állampolgársághoz kapcsolódó ügyekben szeretnének eljárni. A honosítási irodát telefonon is tudják hívni a 0259/220-126-os, vagy a 0768-193-587-es telefonszámokon.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában