beruházás

2021.11.17. 10:00

Elkezdődik az inkubátorház építése

Fotó: PGA0

BN-összeállítás

A volt nagyváradi idegszanatórium Kórház (Pasteur) utca 28. szám alatti épületében megkezdődhet a vállalkozói inkubárorház kiépítése azt követően, hogy november 15-én szerződést kötött a kivitelezésre a helyi önkormányzat a Conpila és az Inselma cégekkel 11,9 millió lej értékben áfa nélkül. A felújított és átépített ingatlanban a kreatív szakterületen (dizájn, animáció stb.) tevékenykedő új vagy maximum kétéves cégek telepedhetnek majd meg. A munkálatok november végén kezdődnek el, a kivitelezési időszak 18 hónap. A beruházást európai uniós alapokból finanszírozzák.

A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő volt 5. számú kórházban 2200 négyzetméternyi hasznos felület van. Itt a felújítás után tizenöt irodahelyiség lesz start-up vállalkozások számára és további harminc szabad felhasználású helyiséget is kialakítanak, ugyanakkor hat műhely is helyet kap, ahol cégeknek nyújtanak segítséget. Rendezvények és képzések megtartására alkalmas termek is lesznek az épületben, továbbá egy étkezde is helyet kap ott. Az alagsorban két iroda, hat műhely és egy gyűlésterem mellett a szerverszoba, raktárak, a hőközpont kap majd helyet. A földszinten hat iroda, két adminisztratív feladatok elvégzésére szolgáló helyiség, a falatozó, egy 49 férőhelyes tanterem, valamint raktár is lesz. Az emeleten hét iroda, az épület jobb szárnyában egy körülbelül 180 négyzetméteres szabad felhasználású terem és egy 120 férőhelyes gyűlésterem lesz. Mindegyik emeleten lesznek mellékhelyiségek. A felújítás után ellátják az épületet irodai bútorzattal és számítástechnikai eszközökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában