beruházás

2021.11.08. 13:00

Cseke Attila: Tizennyolc fontos közösségi beruházás valósul meg Bihar megyében

Legutóbbi küldöttgyűlését a Zoom online felületen bonyolította le péntek délután az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Cseke Attila elnök videóüzenetben tartotta meg politikai tájékoztatóját, majd módosították az alapszabályzat néhány cikkelyét, igazodva az országos előírásokhoz.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Meleg Vilmos választmányi elnök köszöntötte a bejelentkezőket. Tájékoztató beszédében Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének az elnöke, ügyvivő fejlesztési miniszter felidézte, hogy az elmúlt két hónap intenzív politikai helyzetet eredményezett annak nyomán, hogy szeptember elején a tavaly decemberben összeállt koalíció felbomlott. Az USR kiszállt, csak a PNL és az RMDSZ maradt. Egy ideiglenes kormányzás kezdődött, mely eleinte úgy tűnt, nem fog sokáig kitartani, de másként alakultak a dolgok. A honatya kiemelte, hogy nem az RMDSZ volt az oka a koalíció felbomlásának, sőt, a Szövetség az egyetlen stabil tényezőnek bizonyult. És szerinte nemcsak ők, hanem mások is úgy gondolják, hogy az RMDSZ a józan ész hangján szólal meg, amikor kell. Sajnos azonban annak, hogy nincs meg a kormányzati többség, szakmai és közigazgatási vonzatai is lettek, és a súlyos egészségügyi válságra rátevődött egy politikai krízis is. Az RMDSZ leginkább egy olyan jobboldali többségű kormányalakítást támogatna, ami eddig volt. Mindenesetre a jelenlegi helyzetnek minél előbb véget kell vetni, mivel egy stabil, teljes hatáskörű kormányra van szüksége az országnak, mely sikerrel tud megbirkózni a napi kihívásokkal – fogalmazott a politikus.

Cseke Attila ugyanakkor azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a magyarok érdeke az, hogy az RMDSZ kormányon legyen, döntési pozícióban, amikor a minket is érintő ügyekben határoznak. Kitért arra is, hogy az ügyvezető kormányban az egészségügyi tárcát is megkapta az RMDSZ, ő és csapata megpróbál tisztességgel, lelkiismeretesen helytállni ezen a fronton is. Amikor elvállalta ennek a minisztériumnak az irányítását is, az átoltottság 31 százalékos volt, jelenleg pedig 42 százalékos. Ezen az arányon javítani kell, máskülönben akár ötödik és hatodik pandémiás hullámokra is számíthatunk – figyelmeztetett.

Fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszteri minőségében kifejtette azt, hogy az elmúlt időszakban a minisztériumon keresztül tizennyolc fontos közösségi beruházás lett eszközölve Bihar megyében – iskolákat újítanak fel, sportcsarnokok, tanuszodák, ifjúsági lakások épülnek, a bukaresti jelenlétnek és munkának látszanak tehát a gyümölcsei.

A küldöttgyűlés hátralevő részében Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke ismertette azt, hogyan módosult az alapszabályzat húsz cikkelye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában