Tudnivalók

2021.11.23. 08:08

Az egész téli szezonban benyújtható a fűtéstámogatási kérelem

Fotó: Illusztráció/Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A 2021–2022-es fűtési szezon teljes időtartama alatt be lehet nyújtani a fűtéstámogatási igényléseket, az energiatámogatásra vonatkozókat pedig egész évben – tudatja közleményében a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO). A kedvezmény életbe lépésétől kezdve november 20-ig 1659 fűtéstámogatási kérelem érkezett a nagyváradi igazgatósághoz. Akik az említett dátumig benyújtották igénylésüket, már november 1-től jogosultak a támogatásra, akik 20-a után teszik ezt meg, a következő hónap elsejétől kapják meg a juttatást. A DASO felhívja a figyelmet arra, hogy a lakótársulások kötelessége pecséttel és aláírással igazolni az igénylő fűtésrendszerre csatlakoztatott szobáinak a számát, illetve azt, hogy hány személyre számolják ki a fűtéstámogatást, sőt, az igénylő család minden egyes tagjának a nevét is fel kell tüntetniük az igénylési formanyomtatványon. Szintén a lakótársulások kötelessége feltüntetni a hőszolgáltató kódját. Az egyéni fogyasztók be kell mutassák a legutolsó fűtésszámlát. Akik energiatámogatást kérnek, be kell nyújtsák legutolsó villanyszámlájuk vagy földgáz fogyasztási számlájuk másolatát.

A közlemény emlékeztet arra, hogy azok a családok, egy háztartásban élők jogosultak fűtéstámogatásra, akiknek az egy főre eső jövedelme nem haladja meg az 1386 lejt; egyedülálló személyek esetében 2053 lej az a szint, mely összeg alatt jár a fűtéstámogatás. Mind az egyedülálló személyekre, mind pedig a családokra ugyanazok az anyagi javakra vonatkozó kritériumok érvényesek. A fűtéstámogatást minden hónapban adják a téli szezonban, míg az energiatámogatás egész évben jár. Mindkét típusú támogatás haszonélvezői kötelesek öt napon belül értesíteni az igazgatóságot bármilyen, a támogatási jogosultságot befolyásoló módosulásról legyen szó, a lakhatási körülményekről, a család összetételéről vagy a bevételek módosulásáról. Ilyen esetekben új kérvényt kell benyújtani azoknak a dokumentumoknak a kíséretében, melyek igazolják a módosulást. A fűtéstámogatást igénylő dossziét be lehet nyújtani a DASO Teleki (Primăriei) utca 42. szám alatti székhelyén hétfőtől szerdáig 7.30–16.30, csütörtökönként 7.30–18.30 és péntekenként 7.30–16 óra között, valamint a rogériuszi (Ep. Ioan Suciu utca 1. szám, ZP1-es tömbház) és a váradszőllősi (Nufărului utca 47. szám, D111-es tömbház) szociális multifunkcionális központban hétfőtől péntekig 8–16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában