Rendelet

2021.10.08. 14:00

Vissza az iskolába: tesztelés a koronavírus-fertőzés után

Fotó: hazipatika.com

Tisztázódtak a koronavírus-fertőzés igazolásától számított nyolcadik nap után az iskolába visszatérni kívánó tanulók tesztelésének részletei – jelentette be szerdán Sorin Cîmpeanu. Az oktatási miniszter szerint ilyen esetekben azokban az iskolákban, amelyeknek van saját rendelőjük, ennek személyzete is elvégezheti a tesztelést, ha nincs iskolai rendelő, a megyei egészségügyi igazgatóság mobil csapatot szervez a tesztelésre, vagy el lehet végezni a tesztet bármilyen más helyen, és be kell mutatni az iskolában a negatív eredményt. Sorin Cîmpeanu elmondta, az egészségügyi és az oktatási miniszter közös rendeletének a kiegészítése hamarosan megjelenik a Hivatalos Közlönyben is.

Némileg kapcsolódó információ, hogy a Bihar Megyei Tanfelügyelőség saját honlapján hozta nyilvánosságra, melyek azok az osztályok, illetve óvodai csoportok, melyek esetében koronavírussal megfertőződött gyereket vagy tanárt regisztráltak, és így a jelenléti oktatást a távoktatás váltotta fel. A honlapon bárki nyomon követheti, éppen mely osztályok, csoportok kerültek ideiglenesen vissza a távoktatás rendszerébe. A listából az is kiderül, milyen intervallumban érvényes az adott csoportra a korlátozás.

Jelenleg a listán szerepel a nagyváradi börtön is, mivel itt is vannak osztályok, a tanulást pedig az ő esetükben is az online térbe költöztették a számos megbetegedés miatt. A nagyváradi tanintézmények közül a Partenie Cosma Gazdasági Líceumnak több osztálya is megbetegedések miatt váltott távoktatásra, ugyanígy az Emanuil Gojdu, a Iosif Vulcan, és a Mihai Eminescu iskolák esetében is több osztály tanul jelenleg online.

Horea Abrudan főtanfelügyelő elmondta, arra kérte az iskolák igazgatóit, hogy rendszeresen frissítsék a listát, amely a www.isjbihor.ro/lista-claselor-in-online címen érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában