Verseskötet

2021.10.07. 16:00

Új kötetben Kocsordi Nagy Béla versei

Fotó: Kocsordi Nagy Béla

Pikó Stefánia

Újabb verseskötetet adott ki az érmelléki származású Kocsordi Nagy Béla Élesden az idei évben, Válogatott verseim címmel. A hozzá tartozó ajánló épp néhány nappal 75. születésnapja előtt íródott, így mondhatnánk, kerek évforduló alkalmából jött létre, és mint megtudtuk a szerzőtől, alakulófélben van már a következő kötet is.

Kocsordi Nagy Béla nemcsak versekkel, hanem elbeszélésekkel, sőt nótaírással is foglalkozik.

Négy év alatt körülbelül 900 olyan verse született, melyek már megjelentek Tollforgácsok című sorozatában. A jelenlegi, legfrissebb kötetbe összesen 326 költemény került be. Bár a korrektúrázásban és tördelésben akadt segítség, a kötet szerkesztését, a borítótervet is saját maga végezte. Nemsokára számítani lehet könyvbemutatóra is Nagyváradon, addig is, egyelőre magánál a szerzőnél lehet érdeklődni példányokért.

„Bármi. Egy fotó, egy történés, a nemzet, az iskola, a múlt. Minden, ami maga az élet. De inkább azokról írok, akik nem az első, második sorban vannak, hanem ott, kicsit hátrébb” – fogalmazott a szerző, amikor arról kérdeztük, mi inspirálja abban, hogy ilyen sok költeményt írjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában