MIDESZ

2021.10.28. 17:00

Társadalmi problémákról a tállyai műhelymunkán

MIDESZ-közlemény

A Pons Sociorum Egyesület a Nemzeti Együttműködési alap támogatásával (NEAO-KP-1-2021/4-000806-VAL-ELS/001) Tállyán szervezett háromnapos műhelymunkát. A projekt célcsoportja azok a 15-29 év közötti fiatalok, akik aktívan tenni akarnak a településükért. A műhelymunka alkalmával a felkért szakértők kutatások alapján mutatták be a Kárpát-medencei magyarság társadalmi problémáit. Az együttműködő partnerszervezetek, mint a Munka Világa Egyesület és a nagyszalontai Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) megosztották eddigi tapasztalataikat és a már működő jó gyakorlatok adaptálásával hozzájárulnak az adott térség társadalmi helyzetének javulásához.

A műhelymunka alkalmával a Határon átnyúló közösségfejlesztési kutatások és arra épülő tudásfejlesztés EFOP 52.2-17-2017-00072 azonosító számú projekt szakmai vezetője Cseke Sándor (MIDESZ) és munkatársa Papp Ákos (Munka Világa) mutatták be a projekt kutatásait és összehasonlító elemzéseit. Az egészségmegőrzés és a lelki élet egészségesen tartása mellett fontos az egészséges nemzettudat ápolása is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos a helyi szereplők együttműködése. Egységben kell látni a problémákat és a helyi kérdésekre helyi válaszokat kell adni. A civil szervezetek sincsenek könnyű helyzetben, mivel nem egyszerű a misszió vezérelt tevékenységhez megtalálni és lehívni a forrásokat, azonban az állami igazgatás érdeke is, hogy a szakemberek sikeresek legyenek a megfelelő értékrendszer átadásában, valamint a fiatalok olyan információk birtokában legyenek, amelyek segítségével jó válaszokat tudnak adni minden helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában