Látogatás

2021.10.26. 14:00

Szalacsra és Ottományba is ellátogatott az izraeli nagykövet

Szűcs György

David Saranga, Izrael bukaresti nagykövete Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere kíséretében érkezett csütörtökön Szalacs községbe. A küldöttséget Ottományban a Komáromi kúriánál Horváth Béla polgármester fogadta, aki a továbbiakban angol nyelven mutatta be az általa vezetett községet. A múzeumlátogatás után a delegáció Szalacsra ment tovább, ahol a pincesoron ismerkedtek a vendégek a jellegzetes helyi pinceutcákkal. A következő desztináció a római katolikus templom és maga a templomtorony volt. Az út innen a tájházhoz vezetett, majd ismét Ottományba, ahol a második világháború során elhunyt zsidó emberek emlékművénél rótta le kegyeletét a csoport.

Izrael bukaresti nagykövete két napot töltött Bihar megyében. A megyei tanács több turisztikai látványosságot is felajánlott, amelyek közül végül Szalacsra esett a választás. Valószínűleg a látnivalók sokszínűsége, és a gondozott emlékhelyek is hozzátettek mindahhoz, amit a nagykövet búcsúzáskor egy mondatban így foglalt össze: „egy élmény volt az itt töltött idő”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában