Álláslehetőség

2021.10.10. 07:53

Munkalehetőség Németországban

A németországi szövetségi munkaügyi ügynökség a Westfleisch és a Tönnies cégek nevében 250 munkahely betöltésére keres munkavállalókat Észak-Rajna Vesztfália tartományba a húsfeldolgozó iparba.

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) tájékoztatása szerint a munkaközvetítés az Európai Foglalkoztatási Hálózaton (EURES) keresztül történik. A munkahelyi feladatkörök közé tartozik a hús kicsontozása és felaprítása az ügyfelek igényeinek megfelelően, a kiváló minőségű hús csomagolása, disznóhús termék-előállításban való segédkezés, hústermékek feldolgozása, csomagolása és egyéb, a gyártáshoz és tároláshoz kapcsolódó munkakörök. A munkahelyek betöltéséhez nem előfeltétel, de előnyt jelent a mészáros, illetve a munkakör ellátásához köthető bármilyen más szakképesítés, a szakmai tapasztalat, a B kategóriás jogosítvány és a német nyelvtudás. Ugyanakkor a munkakörök ellátásához fizikai állóképességre, a nedvesség és a hideg tűrésére van szükség, illetve három műszakban kell dolgozni (éjszakai műszakban is). A nem szakképzett munkaerő számára bruttó 9,7510 euró órabért fizetnek, illetve egyéb juttatásokat is biztosítanak a betöltött munkakör és a szakmai tapasztalat függvényében. Hamarosan érvénybe lép egy kollektív munkaszerződés a húsfeldolgozó iparban, mely 10,80 euróra fogja emelni a bruttó órabért. A szakképesítéssel rendelkező munkavállalók maguk egyeznek meg a munkáltatóval az órabérről. A munkáltatók ugyanakkor támogatást nyújtanak a munkavállalók minél könnyebb beilleszkedéséhez, a román nyelvet beszélő kapcsolattartó személy fog a munkavállalók rendelkezésére állni, továbbá segítséget kapnak a hivatalos ügyintézésben, a tömegközlekedésben és a képzések során munkaruhát kapnak. A munkavállalókat egy-két szobás bútorozott lakásokban szállásolják el, melyek bérleti díja 210–230 euró havonta, ez az összeg minden közköltséget magában foglal. A munkaadók ingyenes koronavírus elleni oltást, ingyenes és rendszeres vírustesztet biztosítanak, karantén esetén az elkülönített lakhatást, az élelmiszercsomagokat és az orvosi kezelést is biztosítják. További információk a www.anofm.ro/eures honlapon találhatók. Azok a Bihar megyei személyek, akiknek érdeklődését felkeltette a munkalehetőség, felvehetik a kapcsolatot az AJOFM megyei EURES kapcsolattartójával, Simona Burdeannal az AJOFM nagyváradi székhelyén (Transilvaniei u. 14. szám), a 0259/433-346 telefonszámon vagy a simona.burdean.bh@anofm.gov.ro e-mail címen, a nyilvántartásba vétel és a formanyomtatványok kitöltése végett. Az EURES csak a munkaközvetítésben játszik szerepet, a munkavállalók kiválasztását a jelentkezők közül kizárólag a német munkaadó végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában