Környezettudatosság

2021.10.19. 17:00

Iskolai minikertek építését támogatják

Plantropolis néven indítja útjára a Nagyváradi Közösségi Alapítvány azt a programját, amelyet a Russmedia támogatásával valósítanak meg, és amelynek célja a gyermekek környezettudatosságra való nevelése. Első körben a program az óvodásokat és az alsó tagozatos kisdiákokat szólítja meg.

Mindegyik kiválasztott intézmény a Nagyváradi Közösségi Alapítvány részéről egy Smart City társasjátékot fog kapni, amelyet a nagyszalontai VPK Packaging fejlesztett ki és amely a szelektív hulladékgyűjtés, illetve újrahasznosítás fontosságára hívja fel a figyelmet. A következő lépésben a játék során megtanultak gyakorlatba ültetése következik, vagyis a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlása, a komposztálható hulladék felhasználása, illetve a többi hulladék értékesítése. Az utóbbiból befolyt összeget a résztvevők oktatási projektjeinek finanszírozására fordítják.

Az önkéntesek és szakemberekből álló csapat segítségével a résztvevők magaságyásokból álló minikertet alakítanak ki, amelyben felhasználják a saját maguk által termelt komposztot, illetve a nem komposztálható hulladék értékesítése által befolyt összegből magokat és palántákat vásárolnak. A gyerekek biológia vagy alkalmazott kémia műhelyfoglalkozásokon figyelemmel kísérhetik a magaságyásokba vetett növények növekedését, és természetesen a megtermesztett zöldségeket el is fogyaszthatják. A programban legkevesebb 15 iskolát és óvodát támogatnak majd, mindegyik intézmény számára maximálisan 9000 lej támogatást tudnak nyújtani. Jelentkezni a jelentkezési formanyomtatvány kitöltésével lehet, amelyet a grantmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro emailcímre várnak 2021 október 30-ig, 23.59 percig. A programba nagyváradi elemi iskolák és óvodák jelentkezhetnek. További információ az alapítvány honlapján olvasható (fundatiacomunitaraoradea.ro).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában