Idősek Világnapja

2021.10.05. 19:00

Halljuk meg a szépkorúak üzenetét!

Dulău Dianna igazgatóhelyettes

Október 1-én, pénteken, az Idősek Világnapja alkalmából a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kis és nagy diákjai egyaránt tisztelegtek a szépkorúak előtt. Az irántuk érzett tisztelet és szeretet kapcsán született meg egy gondolat a Caritas Catolica Szent Erzsébet Idősek Otthona és társintézményei közt, hogy teret és hangot adnak azoknak az embereknek, akik idősotthonokban – vagy saját otthonukban – élik mindennapjaikat. Két felekezet, négy intézmény összefogásával született meg egy kis videó, mely megtekinthető iskolánk Facebook- és weboldalán egyaránt. Angol, magyar és román nyelvű személyes üzeneteket tartalmaz, melyeket a nagyváradi Caritas Catolica Szent Márton Idősek Otthona, a CE Bethania Granny Proiect, a Caritas Catolica Szent Erzsébet Idősek Otthona és a Dorcas Romania Granny Project munkatársai kéz a kézben, izgalommal és lelkesedéssel készítettek. Iskolánkban levetítették a megható kisfilmet, melyre sok személyes és kedves válasz fogalmazódott meg a gyerekekben, íme kis ízelítő belőle.

„A tiszteletlen fiatalokat ne vegyék figyelembe, gondoljanak arra, hogy még sokat kell tanulniuk” (Kele Bíborka, VII. A). „Korlátlanul szeressék egymást!” (Boldizsár István, VII. A). „Önök tudnak valamit, amit mi csak sejtünk... Azt, hogy mi is az a nagybetűs ÉLET!” (XII. B osztály).

Köszönjük a Caritas Catolica Szent Erzsébet Idősek Otthonának a lehetőséget és az idősebb generációnak a buzdító, megható üzeneteket, melyeket nem csak gyermekfejjel, de felnőttként is hasznosnak, oktatónak és szívhez szólónak tartottunk. Kívánjuk, hogy időseink bölcsessége kísérjen minket a jövőben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában