Közlekedés

2021.10.08. 08:52

Figyeljünk a villamos kijelzőjére

Több nagyváradi utast megtévesztett az elmúlt időszakban az, hogy a villamosokra nem volt időben kiírva, hogy az irányt a villamosremíz felé veszik, melyet ebben az időszakban csak az Aradi út felől lehet megközelíteni. Ezért a jövőben már a végmegállóktól indulva feltüntetik a járaton azt, hogy a villamosremíz felé haladnak.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Az elmúlt napokban olvasóink két problémát jeleztek a nagyváradi villamosközlekedéssel kapcsolatban. Sokaknak feltűnt az, hogy nagyon sokat kell várni az 1-es villamosjáratokra, és azt is több utas panaszolta, hogy a villamosokra nincs kiírva idejekorán az, hogy a depó felé mennek, hanem útközben, a villamoson tartózkodók számára teljesen váratlanul letérnek az Aradi útra a remíz felé. Magyarázatot kértünk a jelenségekre a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalattól (OTL). Romeo Nica gazdasági igazgató lapunknak kifejtette, hogy nem változtatták meg az 1-es villamosok menetrendjét, így egyelőre nem tudják, mi lehet az oka ennek az utasok által tapasztalt jelenségnek, mindenesetre ki fogják vizsgálni a helyzetet. Ami viszont a villamosokon jelzett irányt illeti, erről már a vállalat is kapott bejelentéseket, árulta el Nica, mondván, hogy valóban megtörtént többször az, hogy a villamosvezetők csak menet közben írták ki a kijelzőre azt, hogy a villamosok a remíz irányába haladnak, „de intézkedni fogunk arról, hogy már a villamos végmegállóban kiírják azt, hogy a depó felé mennek” – szögezte le Romeo Nica.

Érdemes tudni azt, hogy amikor a villamosnak valamilyen műszaki meghibásodása van, akkor jelenleg szintén az Aradi út irányába tér le, de nem nem vesz fel utasokat, hanem üresen megy a remízig. Ilyen esetekben azt írja a villamoson, hogy „Meghibásodás. Visszavonul” (Defecțiune technică. Se retrage). Abban az esetben, ha nem meghibásodás, hanem más ok miatt vonul be a villamos a remízbe, akkor a jármű szállít utasokat az Aradi út és az Aviatorilor utca kereszteződésében lévő megállóig, itt azonban a villamosvezető felkéri a járműben tartózkodókat, hogy szálljanak le a járműről, ugyanis az Aradi út és a remíz közötti villamospálya még nincs átvéve, így ezen a vonalon egyelőre nem szabad utasokat szállítani. A továbbiakban az irányjelzésből adódó félreértéseket az OTL úgy igyekszik kiiktatni, hogy a villamosvezetőket kötelezik arra, hogy már a végmegállóban tüntessék fel a kijelzőn azt, hogy a depó felé mennek. Romeo Nica hangsúlyozta azt is, hogy amikor a villamosok a remízbe mennek, akkor a villamoson kiírják a járat számat és azt, hogy jármű a depó felé megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában