Cserkészcsapat

2021.10.07. 18:00

Fekete-körösvölgyi önkéntesek a NEK-en

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megszervezésének híre, amelyben segítő önkénteseket keresnek, még a nyár elején eljutott a 153.Verbőczy Kálmán Köröstárkányi cserkészcsapathoz. A köröstárkányi és kisnyégerfalvi gyermekekből és ifjakból álló cserkészcsapat idősebb tagjai, a segítségkérést elolvasva eldöntötte, hogy részt vesznek a rendezvényen. A magyarországi cserkészszövetséggel való kapcsolatfelvétel után lelkesen várták a NEK-en való teendőkre való felkészülést. A rendezvényt megelőzően háromnapos felkészítőn vettek részt Budapesten augusztus 18–20. között. A Szent Jobb körmeneten és az augusztus 20-i tűzijátékon való részvétel megerősítette bennük az Isten ügyéért való szolgálat fontosságát.

A 153. Verbőczy Kálmán cserkészcsapat 14 tagja valamint Egyed Csaba csapatvezető és hozzájuk később csatlakozó lelki vezető, Filep Attila lelkipásztor így indulhatott el szeptember 4. hajnalán Budapest felé, hogy csatlakozzon Nagyváradon a Romániai Magyar Cserkész Szövetség tagjaihoz, akikkel együtt az erdélyi cserkész kontingens tagjaiként segítséget nyújtottak a NEK programjainak levezetésében.

A Kárpát-medence minden tájáról érkeztek a cserkészek, akikkel öröm volt együtt dolgozni. A Hungexpón hétfőtől-péntekig infósátrakban, előadásoknak helyett adó pavilonokban, a több ezerfős résztvevők étkeztetésében aktívan segíthettek cserkészeink. A megnyitó rendezvényen és a hétvégi rendezvényekről sem maradtak le, így lehettek jelen a Kossuth téren, a Szabadság téren, a fáklyás felvonuláson, a Margitszigeten valamint a Hősök terén tartott záró misén, ahol a pápa jelenléte és tanítása, felejthetetlenné tette az önkéntesi szolgálatot, amely sokszor volt fizikailag fárasztó, de a lelkiekben gazdagító. Mindezekért Istené legyen a dicsőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában