Falunap

2021.10.04. 16:00

Falunap Álmosdon, bihardiószegi részvétellel

Fotó: wikimedia.org

BN-összeállítás

Álmosd egy gazdag történelmi és irodalmi múlttal rendelkező, országhatár menti kis település Magyarországon, ahol a vezetőség az idén úgy döntött, hogy egy pályázati forrást kihasználva kétnapos falunapot rendez, a testvértelepülésük, Bihardiószeg közreműködésével. A kétnapos rendezvény az Európa a polgárokért program keretében valósult meg.

Pénteken egy konferenciával kezdődött a nap. Az Együttműködés a Partiumban a hátrányos helyzetű emberekért elnevezéssel helybeli, budapesti, debreceni és a Bihardiószegről érkezett szakemberek, illetve Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő részvételével áttekintették az oktatás, valamint a pályázati rendszer adta lehetőségeket. Este a református templomban folytatódtak a programok: a Buzás Árpád lelkész tartotta igei gondolatokat követően a bihardiószegi énekkar adott elő számos dalt repertoárjából, majd Tabáni István énekes kápráztatta el dallamaival a közönséget.

Szombaton a sporttal kezdődött a nap, megmérkőzött egymással az álmosdi és a bihardiószegi labdarúgó csapat, 1–1 lett a végeredmény, illetve a fiatalok a szomszédos Bagamér hasonló korú labdarúgóival meccseltek. Ezzel párhuzamosan a Kovácsmúzeumban a szakma bemutatóját láthatták az érdeklődők. Kora délután motoros felvonulástól volt hangos a falu: a motorosok látványos és hangos konvojt alkotva bejárták Álmosdot, tettek egy kört a Bocskai csata emlékműve körül a falu határában, majd a délután két órai megnyitóra megérkeztek a falunap helyszínére, ahol akkor már a tűzoltók készültek bemutatójukra. Az eseményt hivatalosan Tasó László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A délután a helyi és az amatőr csoportok bemutatójával telt el, majd öt órától következtek a sztárfellépők. Először Rostás Szabika dallamaira rophatták a jelenlévők, majd a Vis Maiornak tapsolt a számában folyamatosan gyarapodó közönség. Peter Srámek egy órán keresztül szórakoztatta a nagyérdeműt. Az est sztárfellépője pedig a Hooligans volt, az együttes közel kétórás élő koncertet adott. A falunap tűzijátékkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában