Erasmus

2021.10.20. 19:00

Erasmus-hallgatók a Nagyváradi Egyetemen

BN-összeállítás

Törökországból, Jordániából, Portugáliából, Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból és Németországból is érkeztek egyetemi hallgatók az Erasmus csereprogram keretén belül a Nagyváradi Egyetemre. Az idei tanévben 70 külföldi hallgató ismerkedik meg a Körös-parti város felsőoktatási intézményével, illetve magával a várossal. A beilleszkedés elősegítése végett az egyetem Nemzetközi kapcsolatok tanszéke egy egyetemistákból álló csoporttal, több látogatást szervezett a külföldi hallgatók számára az egyetemi campuson és a városban. A külföldi diákokat az egyetem udvarán álló fatemplom, a könyvtár, a Foucault-inga – a Romániában fellelhető legrégebbi – nyűgözte le leginkább. A dr. Vasile Grama oktató (Földrajz, Turisztika és Területrendezés Tanszék) által felkészített helyi hallgatók igazi idegenvezetőkké váltak társaik számára, ők voltak ugyanis azok, akik bemutatták Nagyvárad történelmi épületeit, a város multikulturális jellegét. Az elmúlt hétvégén az Erasmus-hallgatók a Sebes-Körös völgyét járták be, Rév és Sonkolyos barlangjait látogatták meg. A külföldi hallgatók a közeljövőben saját egyetemeiket fogják bemutatni a nagyváradi hallgatók előtt.

Maria Portugáliából, a Coimbrai Egyetemről érkezett Nagyváradra, elmondása szerint azért választotta ezt a várost, mivel teljesen más a portugál városokhoz viszonyítva. Kiemelte a város történelmi épületeit, de azt is megjegyezte, hogy bár sokan nem beszélnek angolul, de más úton, akár mutogatás által is megpróbálnak kommunikálni velük, külföldiekkel. Alicia Feras Franciaországból érkezett hallgatót a természetjárás nyűgözte le a Romániában töltött egy év alatt, ugyanakkor kiemelte azt is, hogy sokat tanulhatnak egymástól, és az otthonról hozott sztereotípiákat is sikerül lerombolni egymás megismerése által.

Az Olaszországból érkezett Alessandrot Nagyvárad városközpontjának egyediségét, az egyetemen oktató tanárok segítőkészségét emelte ki. Már a második félévét tölti az Erasmus-program keretében a nagyváradi egyetemen, de még legalább egy félévet szeretne itt eltölteni – jegyezte meg.

Címkék#erasmus+

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában