Látogatás

2021.10.25. 11:00

A nagyváradi római katolikus püspöki palotába is ellátogatott Izrael bukaresti nagykövete

Fotó: varad.org

Forrás: varad.org

David Saranga, Izrael bukaresti nagykövete tett látogatást október 22-én a nagyváradi püspöki palotában, ahol beszélgetést folytatott Böcskei László megyés püspökkel. A diplomata nagy érdeklődéssel hallgatta a katolikus egyházmegye történetét, mai helyzetét, jelenlétét a helyi közösség életében, főleg a szociális tevékenységek és az oktatás terén. A járványügyi helyzettel kapcsolatban kihangsúlyozta, mennyire fontos a civil és egyházi intézmények közötti együttműködés, amely Nagyváradon különleges módon megtapasztalható. Elismerően szólt a katolikus egyház szerepéről a zsidók megmentésében, az egyházak közötti, példaértékű összefogásról, a városban tapasztalható multikulturalitásról. A beszélgetést követően David Saranga megtekintette a palotában berendezett egyházművészeti kiállítást, külön figyelmet fordítva a négy alkotásból álló Mózes-ciklusnak. „Olyan értékek ezek, amelyeket tovább kell adni, és a világnak meg kell mutatni!” – összegezte a látottakat, majd örömmel ígérte meg, hogy visszatér Nagyváradra.

David Saranga 2019-ben kezdte meg nagyköveti szolgálatát Bukarestben, és előszeretettel látogatja végig azokat a településeket, amelyek ma is híven őrzik az egykori virágzó zsidó közösségek emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában