Előadás

2021.10.26. 19:00

A Csongor és Tünde a Szigligeti színpadán

Makett

Október 30-án, 17 órától ismét látható Vörösmarty Mihály klasszikusa a Szigligeti Színház nagyszínpadán. 190 évvel ezelőtt, 1831-ben adták ki nyomtatásban Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámai költeményét. A szerző életében nem láthatta színpadon a művét, csaknem fél évszázadon keresztül csupán könyvben lehetett olvasni a Csongor és Tünde történetét. Vörösmarty költői nyelvezete, álomszerű világa komoly kihívás elé állította a mindenkori színházi alkotót, hiszen nem kevesebb a feladat: hitelesen beszélni a boldogság, a szerelem és az élet természetéről.Csongor szellemi utazása a történelem folyamának színházi megfogalmazásává válik, a 20. század értékeitől napjainkig. Főhősünk kénytelen szembenézni a politikai, gazdasági, szellemi hatalom visszaéléseivel, az emberi kicsinyességgel, s végeredményben az egyre inkább kiüresedő világgal – éppen úgy, mint napjaink fiatal generációja.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg is zajlik a Szigligeti Színház 2021-2022-es évadára szóló bérletek értékesítése. Bérleteket a színház Madách utca felőli oldaláról megközelíthető főpénztárban lehet vásárolni annak nyitvatartási idejében. Az előadásokra jegyek a pénztárakban, továbbá a szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegséből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában