Átalakítás

2021.09.07. 08:04

Váradszőllős: aláírták a térfelújítási szerződést

Fotó: Claudia Bonchis

Pap István

Kivitelezési szerződést kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a Gavella Com céggel a váradszőllősi lakónegyedi központ kialakítására. A szerződés értéke 6.938.651 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak egy év. A Gavella cég a McDonalds körüli területet alakítja át egy modern városi térré, amit a gyalogosok és a kerékpárosok is könnyen meg tudnak majd közelíteni. A terület helyrajzát megtartják, de a zöldövezetet átalakítják, ugyanakkor a jelenleg aszfaltozott járdákat gránitkövekkel burkolják majd és 480 négyzetméternyi gyepszőnyeget is lehelyeznek, így az átalakítás után összesen 2050 négyzetméternyi zöld felület lesz a téren. A helyszínen lesz két játszótér, illetve nyolc fából készült platform, ami pihenőhelyként szolgál majd, ezek összterülete 231,4 négyzetméter lesz. A kivitelezés során első körben felbontják az összes burkolatot, vagyis az aszfaltot, a betont, a lépcsőket, a járdaszegélyeket stb.

Mint ismeretes, a mostani térfelújítás egy nagyobb szabású uniós projektnek a része, melynek keretében összesen három nagyváradi lakótelepi teret alakítanak át: a Rogériuszon lévő Magnólia téren már meg is kezdődött a munkálat, hamarosan kezdődhet a kivitelezés Váradszőllősön, a harmadik megújításra váró terület pedig Őssiben az Antonio Alexe sportcsarnok, az ortodox templom és az Ifjúsági Ház által közrezárt tér lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában