Iskola

2021.09.10. 21:01

Új aligazgató a váradi Szent László Líceumban

Fotó:

Ciucur Losonczi Antonius

Dulău Dianna biológiatanárnő személyében új aligazgatója van a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumnak. Lapunknak azt nyilatkozta: dilemmái voltak, hogy fiatal kora ellenére elvállalja-e ezt a tisztséget, de sok támogatást, bátorítást kapott mindenki részéről, ezért úgy döntött, belevág. Úgy veszi, hogy ez is egy lehetőség a tanulásra, a további fejlődésre, és többet tehet ebből a pozícióból a gyermekekért, a kollégáiért, magáért az iskoláért, illetve jobban segítheti Konrád Katalin igazgatónőnek a munkáját. Fő célja egy olyan közösségnek az építése, mely nemcsak az iskola falain belül működik, hanem a társadalomban is megállja a helyét, követve az egyre inkább online világ változásait.

Fotó: A szerző felvétele

Úgy érzi ugyanakkor, hogy kellő tapasztalattal rendelkezik e téren, hiszen már diákként bekapcsolódott korosztályának a szervezeti életébe. Volt diáktanácsi elnök az Ady líceumban, majd a Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsának (MAKET) megalakulásánál bábáskodott, és az országos szervezet (MAKOSZ) ügyvezető elnökeként is tevékenykedett. Jöttek aztán az egyetemi évek, amikor a Nagyváradi Magyar Diákszövetséghez (NMD) csatlakozott, lévén, hogy Váradon járt állami egyetemre, biológia szakra. Később a Partiumi Háló Egyesületben európai uniós programokkal is foglalkozott, a Romániai Vállalkozások Egyesületénél (ROVE) pedig más természetű projektekkel is.

Bár hivatalosan az állam a fenntartó, a Szent László Római Katolikus Líceum esetében, mivel teológiai líceum, egyházi hatóságként a mindenkori megyés püspök tesz javaslatot arra, hogy kik töltsék be az igazgatói és az aligazgatói pozíciókat, a tanfelügyelőség pedig kinevezi őket. A funkciók versenyvizsga kötelesek, október közepén lesznek az írásbeli és szóbeli vizsgák, a megbízatások négy évre szólnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában