Örömnap

2021.09.09. 13:00

Révi és bihardiószegi önkéntes tűzoltók Hajdúszoboszlón

BN-összeállítás

A Birka- és Slambucfőző Örömnap a Hajdú Bihari régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye minden év szeptemberében várja az érdeklődőket. Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára.

Az elmúlt szombaton immár 22. alkalommal rendezték meg a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapot mindenekelőtt azzal a céllal, hogy egy napra összehozzák a Hajdúszoboszlón és térségében működő intézmények, vállalkozások dolgozóit, családokat, baráti társaságokat, biztosítva számukra a kötetlen időtöltést. A felhőtlen kikapcsolódáshoz színvonalas kulturális programokkal járultak hozzá a szervezők szeptember 4-én a repülőtéren. Az Örömnap keretén belül szervezték meg a Megyei Önkéntes Tűzoltó Találkozót is. A megnyitót követően tűzoltóversenyre, „A jelen és a múlt tűzoltása” címmel bemutatóra került sor, majd megemlékeztek a tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulójáról. Az eseményre meghívót kaptak és jelen voltak a bihardiószegi és a révi önkéntes tűzoltók is, akik megismerkedhettek a házigazdák által készített birkapörkölttel, töltött káposztával, slambuccal, délután pedig a szoboszlói termálvíz gyógyító erejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában