Felújítás

2021.09.08. 11:19

Puha burkolat kerül a váradi játszóterekre

BN-összeállítás

Talán az Italiana utcai játszótérről szóló, lapunkban megjelent cikk hatására adta ki a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal azt a közleményt kedden, melyben felhívja a figyelmet, hogy a város több játszóterét elkezdték rekortán anyaggal burkolni. A rekortán gumigranulátumból és poliuretánból készült burkolat, melyet eredetileg az atlétikai stadionok futópályáira fejlesztettek ki. Ennek az anyagnak a nagy előnye az, hogy csúszásgátló, tompítja az eséskor keletkező ütés erejét és ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Ilyen burkolatot kaptak az Onisifor Ghibu és a Szálka parkban lévő játszóterek, és hasonló munkálatok lesznek a város többi parkjában is. A gumiburkolatban különböző vidám rajzolatok, ábrák, geometriai formák vannak.

A rekortán anyagot a Dumexim cég helyezi majd le a játszótereken. A közlemény emlékeztet arra, hogy az Italiana utca 31–33. szám melletti, valamint az Aluminei utcai játszóteret már lebetonozták, úgyhogy következik a gumilapok lehelyezése. A városban jelenleg 119 játszótér van az önkormányzat kezelésében, és ezen az őszön a lakók kéréséi alapján új játszóeszközöket (hintákat, libikókákat, körhintákat, különböző méretű csúszdákat) helyeznek ki a Mester (Meșteșugarilor), a Lipót (A. Odobescu), a Füzes (Sf. Ap. Andrei), a Fogarasi (Făgărașului), a Püspöki (Matei Corvin) a Lăpușului, az Aluminei, az Andrițoiu, a Șelimbărului, a M. Sadoveanu utcán és az Ezredévi emléktéren (Libertății park) lévő játszótereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában