Kampány

2021.09.20. 19:00

Önkéntesen gyűjtötték a szemetet

Fotó: Alexandru Nițescu

Törő Enikő, Ciucur Losonczi Antonius

Bihar megye is csatlakozott az elmúlt hétvégén, pontosabban szeptember 18-án, szombaton a TeSzedd, Románia! (Let’s Do It, Romania!) önkéntes mozgalom szemétgyűjtő akciójához, mely idén a megyénkben 12. kiadásához érkezett. Globális szinten 158 ország kapcsolódott be a kampányba, nyolccal több, mint a tavaly. Nagyváradon 10 óra volt a gyülekezési időpont, a helyszín pedig a Lotus Center parkolója. A nagyváradi börtön 12 elítéltje és 25 alkalmazottja és gyermekeik is csatlakoztak az eseményhez.

Az önkéntesek Nagyváradon és Nagyürögdön gyűjtöttek szemetet, erdős területeken. A börtön egyébként már több éve vesz részt az Őszi Takarítás (Curăţenie de Toamnă) és a TeSzedd, Románia! (Let’s Do It, Romania!) önkéntes programokban. Mellettük a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai is csatlakoztak a szemétgyűjtési akcióhoz. Szombaton a margittai, nagyszalontai, élesdi és vaskohsziklási tűzoltók az utcákon, erdőkben és parkokban szedtek szemetet, összesen körülbelül 150 zsákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában