Támogatás

2021.09.03. 19:06

Meleg étel nagyváradi diákoknak is

A duális képzésben részesülő váradi illetőségű diákok is kapnak ebédet naponta az iskolában, döntötte el a Nagyváradi Helyi Tanács hétfői ülésén.

Pap István

Nagyváradon öt tanintézményben folyik duális képzés, ezek közé tartoznak a Constantin Brâncuși, a Traian Vuia és a Mihai Viteazul műszaki szakkollégiumok, a Partenie Cosma gazdasági líceum és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum is. Ezekben a tanintézményekben összesen 1114 diák részesült duális képzésben, közülük 288 tanuló váradi illetőségű, 853 pedig a megye más településeiről származik. Utóbbiak számára a váradi önkormányzat költségvetéséből biztosítják a szállás költségeit, illetve napi három étkezést is. A Bihar Megyei Cégek Szövetségének és az érintett tanintézményeknek a javaslatára a városvezetés úgy döntött, hogy a duális képzésben tanuló nagyváradi tanulók számára is biztosítják naponta az ingyenes ebédet. A napirendi pont vitáján Florin Birta polgármester elmondta, hogy míg a diákok egy részének szállást és napi háromszori étkezést is biztosított az önkormányzat, addig a másik részüknek nem nyújtott semmit, az pedig sem normális állapot, hogy miközben a tanulók egy része a tanintézmények kantinjában ette a meleg ebédet, addig a másik részük szendvicset majszolt. Ezt a helyzetet orvosolja a mostani intézkedés, mely az előzetes számítások szerint maximum évi 500 ezer lejjel fogja megterhelni a város költségvetését. A hároméves duális képzésben részt vevő diákok a tanulmányi idő alatt a tanintézmények étkezdéjében és internátusában vehetik igénybe a város anyagi támogatását. A Nagyváradi Helyi Tanács által egyhangúlag elfogadott határozat a 2021–2022-es tanévtől lép életbe.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában