Változtatások

2021.09.06. 10:09

Megújul a Knapp-ház Nagyváradon

A nagyváradi főépítészi hivatal város- és területrendezési bizottsága (CMUAT) szeptember 2-án 33 projektet vizsgált, melyek közül hármat emelt ki közleményében a polgármesteri hivatal.

Fotó: oradeaindirect.ro

Pap István

Felújítják a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) székhelyét, mely a Knapp-házban található. Az ingatlant Knapp Sándor tervezte 1890-ben, és eredetileg lakóház volt, később lett a közegészségügyi igazgatóság székhelye. Az épület belső homlokzatai újulnak meg azt követően, hogy a főhomlokzatot már 2019-ben felújították. Az épület oldalsó homlokzatai is megújulnak, ennek színkromatikája megegyezik majd a főhomlokzatéval. Ugyanakkor kőburkolatot kap a főbejárat átjárója.

További projektek

A Hanning Motor vállalat bővíti az 1. számú ipari parkban található gyártelepét. A vállalat megkapta a bizottság jóváhagyását egy új gyártócsarnok, egy adminisztratív központ építésére, valamint belső átalakítások elvégzésére. A Petre Carp 19. szám alatt lévő gyártelep így mintegy 19 ezer négyzetméteren fog elterülni, és a bővítés nyomán mintegy 500 új munkahelyet létesít a cég.

Modernizálják a Nagyváradi Egyetem X pavilonjának C3 épületét. A C3 épület csupán egy földszintből és egy manzárdból áll, a földszinten vannak a tantermek, a manzárdon pedig irodahelyiségek, egy multifunkcionális terem és a mellékhelyiségek találhatók. A felújítási projekt értelmében kicserélik a födém megrongálódott részeit. Kicserélik az esővíz-elvezető elemeket, az ereszeket, lebontják a belső lépcsőket és a manzárdhoz vezető külső lépcsőt, és helyette egy belső lépcsőt építenek a manzárdhoz. Kicserélik a külső és belső nyílászárókat, ezek helyett alumíniumból készülteket helyeznek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában