Átalakítás

2021.09.23. 07:47

Megkezdődött a lakótelepi főtér kialakítása Nagyvárad-Őssiben

Ezen a héten kezdődtek meg Váradon az Antonio Alexe sportcsarnok melletti tér átalakítási munkálatai, melynek befejeztével itt lesz Észak-Őssi lakótelepi főtere.

Fotó:

Pap István

A betonlapok felszedésével kezdődött meg a térátalakítási munkálat Nagyváradon az Antonio Alexe sportcsarnok és az ortodox templom melletti téren Észak-Őssi lakónegyedben. Első körben elbontották a templomot körülvevő kerítés egy részét is, a továbbiakban pedig a föld alatti közműhálózatot cserélik ki. A kivitelezési terv szerint a sportcsarnok és az Ifjúsági Ház közötti területen egy lakótelepi teret hoznak létre, ez lesz a lakónegyed főtere. A téren 5745 négyzetméternyi terület gránitburkolatot kap, 440 négyzetméternyit pedig kockakövekkel burkolnak majd. Az 1830 négyzetméternyi zöldövezetből 1500 négyzetméteren gyepszőnyeg lesz, továbbá huszonöt platánfát és több mint hétszáz örökzöld növényt ültetnek el. A téren a talajszintbe beépített szökőkút, valamint LED-égős közvilágítás lesz, és természetesen padokat, szemetes kosarakat, ugyanakkor biciklitartókat is kihelyeznek. A munkálat 12,3 millió lejbe kerül, a kivitelező a Construcții Erbașu cég, mely tizenöt hónapot kapott a beruházás befejezésére.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal korábban már két hasonló lakótelepi főtér építését kezdte el: Rogériusz negyedben a Magnólia parkot építik át, Szőllősön pedig a McDonaldʼs étterem környékét teszik rendbe. Ezeknek a munkálatoknak a kivitelezője a Gavella cég.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában