Növekvő tendencia

2021.09.27. 07:28

Koronavírus-járvány: a három ezrelékhez közelít Nagyvárad

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Közel ezer, pontosan 991 darab koronavírus teszteredményből 107 lett pozitív Bihar megyében a legutóbbi adatok szerint, Nagyváradon pedig jelenleg 640 fertőzöttet tartanak számon. Az ezrelékes arány rohamosan nő a megyeszékhelyen, vasárnapra elérve a 2,84-et. Amennyiben 3 ezrelék lesz a fertőzöttség aránya, COVID-igazolvány felmutatására lesz szükség az éttermekben, mozikban, esküvőkön, keresztelőkön, előadásokon és egyéb eseményeken. A megyei oltáskampány adatai alapján Bihar megyében szombaton 406 személy igényelt védőoltást, ezzel a beoltott lakosság száma 121 ezer fölé emelkedett.

Oltóközpontok munkaprogramja

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közli a megyében létesített oltóközpontok októberi munkaprogramját, ezt ismertetjük az alábbiakban. Nagyváradon hét oltóközpontban várják a polgárokat, ezek közül négyben Pfizer oltással oltanak, a többi háromban Johnson&Johnson, Moderna, illetve Astra Zeneca vakcinát adnak be. A Pelican kórházban a hét minden napján 8–20 óra között várják a polgárokat. Az Avram Iancu kórházban és a Sal Ferenc (Dunărea) utca 7. szám alatti diagnosztikai központban hétfőtől péntekig 8–14 óra között, a Gojdu téri oltóközpont 1. számú oltópontjában hétfőtől vasárnapig reggel nyolctól este nyolcig lehet oltakozni. A felsorolt helyszíneken Pfizer oltást kapnak az igénylők. A Gojdu téri 2. számú oltóközpontban Astra Zenecával oltanak, ide hétfőn és csütörtökön 8–20 óra között lehet elmenni. Ugyanott a 3. számú oltópontnál Modernával oltanak hétfőtől vasárnapig 8–20 óra között, aki pedig Johnson&Johnson vakcinát szeretne kapni, ezt a Gojdu téri 4. számú oltópontnál kérheti hétfőtől vasárnapig 8–14 óra között.

Vidéken a következő településeken működnek oltóközpontok: Élesden a városi kórházban (Pfizer) hétfőtől péntekig 15–20 óra között lehet oltakozni. Belényesben a sportcsarnokban két oltópont működik: itt Pfizerrel a hét minden napján reggel nyolctól este nyolcig, Johnson&Johnson vakcinával csütörtökönként reggel nyolctól este nyolcig oltanak. Margittán az Octavian Goga iskola sporttermében alakítottak ki oltóközpontot, itt Pfizerrel lehet oltakozni hétfőtől péntekig 14–20 óra között. Nagyszalontán a Zilahy Lajos Művelődési Házban (Pfizer) hétfőtől péntekig 8–20 óra között, Vaskohszikláson a városi kórházban (Pfizer) hétfőtől péntekig 15–18 óra között, Érmihályfalván a dr. Pop Mircea kórház kihelyezett egységében (Pfizer) hétfőtől péntekig 8–20 óra között várják a polgárokat. Azokon a településekben, ahol felfüggesztették az oltóközpontok működését (Szalárd, Papfalva, Mezőtelegd, Fugyivásárhely, Székelyhíd, Szentmárton, Szentandrás, Tenke) mobil oltópontok végzik majd a beoltást az érvényben lévő eljárások és utasítások alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában