Váltás

2021.09.21. 09:00

„Fű alatt” történt az igazgatócsere

A Bihar Megyei Klinikai Kórház és az azt fenntartó nagyváradi önkormányzat másfél hónapon át „elfelejtette” közölni azt, hogy dr. Adrian Duşe már július végén lemondott kórházmenedzseri tisztségéről.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Adrian Duşe sebész, nagyváradi helyi tanácsos 2020 decemberében vette át a megyei kórház irányítását, miután az addigi igazgatót, dr. Gheorghe Carpot a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben szenátorrá választották, és mivel a két tisztség összeférhetetlen, ezért Carp doktor lemondott igazgatói posztjáról. A sajtó csak a napokban szerzett tudomást arról, hogy Adrian Duşe már július végén lemondott kórházmenedzseri posztjáról, helyét ideiglenes jelleggel dr. Lucia Daina, az intézmény orvosigazgatója vette át. Florin Birta polgármester a Bihoreanul hetilapnak nyilatkozva elmondta: „Július végén Duşe doktor értesített arról, hogy lemond menedzseri tisztségéről. Azt mondta nekem, hogy inkább az orvosi munkára és a sebészeti osztály szervezésére koncentrálna, tekintettel arra is, hogy hamarosan egyesülni fog a megyei és a városi kórház. Megértettem az álláspontját és azt követően neveztem ki Lucia Dainát menedzsernek ideiglenes jelleggel, amíg a fúzió lezajlik”. A hetilapnak arra a kérdésére, hogy miért titkolták ezt, és miért nem tájékoztatták a közvéleményt a változásról, a polgármester azt válaszolta: „nem titkoltunk semmit, csak a dolgok egyik napról a másikra történtek, és utána elfelejtettük bejelenteni”. A polgármester elmondta, hogy a két kórház egyesítése után versenyvizsgát írnak ki a menedzseri posztra, és megígérte: ahhoz, hogy a jövőben a mostanihoz hasonló mulasztások ne történjenek, az új intézménynek lesz szóvivője is.

A román sajtó már készpénznek veszi azt, hogy az új menedzser a megyei kórház korábbi igazgatója, a kórházak egyesítésének ötletgazdája, Gheorghe Carp lesz. Amennyiben Carp visszatér, és ezzel együtt lemond szenátori tisztségéről, akkor helyét várhatóan Arina Moș, Nagyvárad alpolgármestere veszi át a szenátusban, lévén, hogy ő volt a következő a PNL szenátorjelölti listáján a tavalyi országgyűlési választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában