szentmárton

2021.09.18. 11:42

Épülhet az elkerülő út

A Bihar Megyei Tanács megszavazta csütörtöki ülésén a leendő váradszentmártoni elkerülő út nyomvonalát és a beruházás műszaki-gazdasági mutatóit. Az 5,7 kilométer hosszú, kétsávos út (menetirányonként egy sáv) a nagyváradi Hunyadi János utcából indul ki, és megkerüli mind Váradszentmártont, mind pedig Félixfürdőt és Püspökfürdőt. A beruházás során két felüljárót és több körforgalmat is építenek. Az útsávok egyenként 3,5 méter szélesek lesznek, az út mentén két méter széles bicikliutat építenek. Mindemellett a Szentmárton bejáratánál lévő körforgalomtól egy körülbelül 900 méter hosszú bekötőutat is építenek az ANL-lakónegyedhez. A beruházás megvalósíthatósági tanulmánya szerint a költségek becsült értéke 220.454.319 lej áfával együtt.

A kivitelezést a Nagy Infrastruktúra Operatív Program finanszírozásával valósítják majd meg, a megvalósítási időszak 17 hónap, ebből három hónapot vesz igénybe a tervezés. Az elképzelések szerint októberben meghirdethetik a tenderpályázatot a tervezésre és a kivitelezésre, jövő tavasszal aláírják a megbízási szerződést a munkálatokra, melyek 2023 végéig be kell, hogy fejeződjenek, mert eddig lehet lehívni a támogatást az említett uniós finanszírozási programból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában