Őszi Vásár

2021.09.23. 19:00

Egy év kihagyás után ismét együtt ünnepeltek Érszőllősön

Fotó: Szőke Ferenc

Szőke Ferenc

Egy év kihagyás után ismét rendeztek falunapot Érszőllősön, idén Őszi Vásár elnevezéssel. Most is ökumenikus istentisztelettel kezdődött az esemény, melynek a református templom adott otthont. Igét hirdetett Illyés Tamás református, Híri János baptista és Luczi Barna pünkösdista lelkipásztor. A kezdő imádságot Illyés Zsuzsanna szolnokházi református lelkipásztor mondta el. Az énekkari szolgálatot az egyesített református-baptista énekkar végezte, de emellett külön is énekelt a baptista és pünkösdista énekkar, valamint a Balogh házaspár.

Elsőként házigazdai minőségében Illyés Tamás köszöntötte a résztvevőket, név szerint megemlítve a felekezetek képviselőit, Beke László helyi polgármestert, valamint a visszajáró vendéget, Szabó Ödön megyei RMDSZ ügyvezető elnököt, parlamenti képviselőt és Barcui Barna vedresábrányi polgármestert. A házigazda után Beke László mondta el köszöntő beszédét, aki saját bevallása szerint sokat törte a fejét azon, hogy legyen-e lakossági összejövetel ebben a járvány sújtotta időben. Végül úgy döntött, hogy tartanak egy egynapos rendezvényt. „Úgy gondolom, hogy egy évben egyszer mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást. Jó alkalom ez arra, hogy találkozzunk rokonainkkal, régi ismerőseinkkel, barátainkkal” – fogalmazott.

Híri János beszédének vezérgondolata az isteni kegyelem, a megváltás és a hit fontossága volt. Luczi Barna örömét fejezte ki, hogy újból akadálytalanul együtt ünnepelhetnek. Beszéde a megemlékezés fontosságán alapult. „Fontos az, hogy az Igének ne csak hallgatói, hanem megtartói is legyünk!” – hangzott el a beszédében. Összefoglaló gondolatokat lllyés Tamás mondott, melynek tanulsága az volt, hogy a kapott kegyelemért tudnunk kell köszönetet mondani.

Az istentisztelet végén Beke László köszöntötte és jutalmazta az 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Három házaspárt köszöntött: Ács Károlyt és feleségét, Erzsébetet, Hiri Kálmánt és feleségét, Erzsébetet, és Musuly Mária Amáliát, akinek férje a köszöntés előtt sajnos távozott az élők sorából. „Az önök életpéldájából láthatjuk, hogy megmaradt a hűség, az egymásért való élet, az élet ajándékának befogadása és továbbadása… Kívánom, hogy még sok boldog évet töltsenek el gyerekeik, unokáik körében” – hangzott el zárszavában. Kihasználva a nagyszámú együttlétet, Beke László nagy vonalakban beszámolt a legutóbbi megvalósításokról is. Leaszfaltoztak 900 méter helyi utat, felújították a kisiskolát, az új polgármesteri hivatal mellett a gépeknek garázst építettek, cserélik az érszőllősi ravatalozó tetőszerkezetét, az egyik utca közvilágítást kap, az egész faluban kicserélik a közvilágítást energiatakarékosra, továbbá az óvoda új játszóteret és bútorzatot kap.

A megyei vezetők nevében Szabó Ödön mondott ünnepi beszédet, a tenni akarás fontosságát hangsúlyozva, és a mulasztás káros voltára hívva fel a figyelmet. „(…) Ha tehetjük, tegyük meg a jót akkor, amikor lehetőségünk van rá! Ne feledjük el sem vigasztalni, sem dicsérni egymást. Érszőllősön nincsenek jelen ezek a mulasztások” – fogalmazott.

Záróénekként a Himnuszt énekelték az egybegyűltek, majd a világháborús emlékműhöz vonultak, ahol koszorúzás következett. Ebéd után a szabadtéri színpadon és a sportpályán folytatódtak az események. A sportpálya mellett kaptak helyet a bográcsosfőző-verseny résztvevői. A sportpályán a fiataloknak kerékpáros ügyességi vetélkedőt, a felnőtteknek szalmabála-gurító versenyt szervezett Hover Gábor iskolaigazgató. A versenyek nyerteseit a színpadon díjazta a szervező és a polgármester. A kerékpárverseny legjobbjai Andrási Alex, Szabó Ottó és Dombi Róbert voltak. A felnőttek közül Berki Róbert, Veres Ábel és Horváth Sándor bizonyult a legügyesebbnek. A bográcsosfőző-verseny győztesei: Gál Barna és csapata, Rákosi Albert és csapata, valamint Erdei István és csapata. Az eredményhirdetések után a fellépők vették birtokba a színpadot. Zsisku Stefánia, a Party Band és a Dreamers adta meg az alaphangulatot, majd az MM Pódium művészei léptek fel A liget dalai című műsorukkal. A fiatalabb generációt a magyarországi Bunyós Pityu koncertje hozta falunapi hangulatba. Az esti előadásokra már teljesen megtelt a tér, sokan érkeztek a környékbeli településekről is. A koncertek után igényesen szerkesztett tűzijáték zárta a rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában