Fesztivál

2021.09.21. 18:00

Bakator Bor- és Gasztroterasz rendezvény Bihardiószegen

Fotó: Facebook/Events/Bihardiószeg

BN-összeállítás

Debrecen városa támogatásának köszönhetően, illetve a helyi önkormányzat és a Főnix Rendezvényszervező közreműködéséval évről-évre egyre több borbarátot sikerült megszólítania a Bakator Bor-és Gasztrofesztiválnak, amelynek rendszeresen az érmelléki borvidék központja, Bihardiószeg ad otthont. Egy évvel ezelőtt sajnos a pandémiás helyzet nem tette lehetővé, hogy a program megvalósuljon, ezért a szervezők nagy örömére szolgál, hogy ha kisebb léptékben is, de idén ismét sor kerülhet a magyar borkultúrát középpontba állító gasztronómiai rendezvényre. hír az is, hogy az idei Bakator Bor-és Gasztroteraszon már be tudják mutatni boraikat azok a helyi borászok, akik 2018-ban és 2019-ben a Nagyváradi Borbarátnők Egyesületének szervezésében, többek között Debrecen város kiemelt támogatásának köszönhetően bakator szőlőt telepíthettek. Ez a legendás bor az elmúlt századokban az Érmellék fehér csúcsborát adta. A Bakator Bor- és Gasztroterasz helyszíne idén szeptember 25-én, szombaton a bihardiószegi Padalja pincesor.

A program a következő:

11.30–12.30 óra – Bakator borok kóstolója, helyszín: Várdai József pincéje. A borkóstolót vezeti: Kovács Pál, a Debreceni Borozó felelős kiadója és Pálfi Noémi borszakértő, a Nagyváradi Borbarátnők Egyesületének elnöke. Dr. Szabó József legújabb, Bihardiószegről és a Bakatorról szóló tanulmányát ismerteti;

13–13.30 – Nyitóünnepség, a helyszín: a bihardiószegi Nagyhegyen a Szent Orbán-emléktáblánál – Mados Attilának, Bihardiószeg polgármesterének és Puskás Istvánnak, Debrecen alpolgármesterének köszöntője, Várdai József, a Zichy Gazdakör elnöke átadja a 20. Bihardiószegi Borversenyen díjazott borászoknak az elismerő okleveleket. További felszólalók: Pálfi Noémi, a Nagyváradi Borbarátnők Egyesületének elnöke, az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének ügyvezető igazgatója, Kovács Pál, a Debreceni Borozó felelős kiadója, a Borászok Barátja, Heit Lóránd borász, a Bakator Szövetség alapító elnöke. Közreműködik a Soroglya zenekar.

A fesztivál ingyenesen látogatható 11–21 óra között, a borok kóstolásához visszaváltható poharat kell vásárolni az információs pavilonban 15 lejért. Az ételért, italért, vásárfiákért a gazdáknál, termelőknél kell fizetni készpénzzel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában