Eseménysorozat

2021.09.24. 11:00

Az öngyilkosság megelőzéséről a börtönben

Az öngyilkosság megelőzésének világnapja (szeptember 10.) alkalmából a nagyváradi börtön pszichoszociális támogatást nyújtó szolgálata szeptember 10 – 20 között eseménysorozatot bonyolított le, melyen a felhívták a fogvatartottak figyelmét a mentális és lelki egészség fontosságára, különösképpen az öngyilkosság megelőzéseként. A szakemberek a büntetésük különböző időszakát töltő személyekből kisebb csoportokat alakítottak ki, amelyben szó volt a kríziskezelésről, illetve arról is, hogyan ismerhetik fel környezetükben a depresszióval küzdő társukat.

Szeptember 16-án a nagyváradi 1-es számú Műszaki Líceum pszichológusa tartott előadást az öngyilkosság kiváltó okairól, az öngyilkossági szándék jeleiről, illetve annak megelőzéséről. A fogvatartottak egy filmet is megnézhettek, amelyben egy öngyilkosságot megkísérlő személy vall tettéről, a vetítést követően kötetlen formában beszélgettek a témáról. A felsorolt tevékenységeken összesen 26 fogvatartott vett részt, akik különböző szórólapokat is kaptak, ugyanakkor a többi fogvatartott televízión keresztül követhette az előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában