Tárlat

2021.09.23. 12:00

Ahogyan Nagyváradot látták a határon túli fotóművészek

Fotó: Csíki János

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület (AIEFA) partnerségben a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (Visit Oradea), illetve a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klubjával egy újabb tárlatot állított össze a fotográfia kedvelőinek, és a városba látogató turistáknak.

A Vár Fejedelmi Palota C épületében található (I.emelet) ”Ștefan Vilidár István” Galéria falaira olyan Amerikai Egyesült Államok (USA), Szaúd-Arábia (SA), Kína (CN), Japán (JP), Magyarország (HU) és Moldávia Köztársaság (MD)-beli rangos fotóművészek alkotásai lettek kiállítva, akik meglátogatták és fényképezték Nagyváradot, illetve népszerűsítették a világ különböző részén megrendezett nemzetközi szalonokon. A kiállítás megnyitójára 2021 szeptember 17-én, pénteken délelőtt 11 órakor került sor, az eseményt a Facebookon is közvetítették.

A személyesen, és az online térben megjelent résztvevőket Tóth István AFIAP, a két Nagyvárad-i kulturális szervezet elnöke üdvözölte. Beszédében nagyra értékelte az AIEFA és az APTOR partnerségét, és kifejezte azon óhaját, hogy ennek keretében olyan sikeres projektek szülessenek, amelyek Nagyvárad és a Régió turizmusát népszerűsítik. A megnyitón beszédet mondott Alina Toje, az APTOR vezérigazgatója. aki nagyra értékelte a Nagyváradról összeállított kiállítás ötletét. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus mutatta be, aki elismerően szólt a tárlat képeinek művészi színvonaláról, illetve az éjszakai fotográfiák különleges, rejtelmes hangulatáról. A jó hangulatról a nagyváradi ”Duo Varadiensis” képviselője, Thurzó Sándor József brácsaművész kellemes játéka gondoskodott, aki Macalik Alfréd ”Menuetto”, Hilda Jerea, az előadó mélyhegedűre átdolgozott ”Dobokból”, illetve Mao Yuan kínai szerző 95-ik születésnapjára szerzett ”Az új tavasz ünnepe” című alkotást adta elő.

Az új fotóművészeti tárlat 2021 október 9-ig látogatható, naponta 08–20 óra között, melyre a belépés díjtalan. Az alkotásokat meg lehet tekinteni az Egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában