Postaláda

2021.08.18. 16:00

Rendőrök és tűzoltók is vendégeskedtek a hegyközpályi Vakációs Bibliahéten

Köteles László, lelkipásztor

Istentisztelettel és a gyülekezet tagjai számára rendezett szeretetvendégséggel zárult a Vakációs Bibliahét a Hegyközpályi Református Egyházközségben. A Korona-vírus miatti egy éves kihagyás után újra megszervezésre került bibliaheti alkalmakon naponta 60–80 gyermek vett részt, így a résztvevők száma a segítőkkel együtt elérte a 80 – 90 főt.

Az idei bibliahét témája az „Újratervezés” volt. A munkatársak által előadott rövid jelenetek és bibliai történetek sgítségével hallhattak a gyerekek arról, hogy Isten az embertől azt kéri: tervezzen újra, ha valamiért rossz irányba tévedt. Isten nem csak kéri ezt, hanem segítséget is nyújt az újratervezéshez, annyira van szükségünk, hogy a „mennyei GPS” útmutatásaira hallgassunk.

A résztvevőknek különleges, bibliaheteken nem megszokott meglepetésekben is része volt: a hét egyik napján a rendőrség helyszínre kiérkezett képviselője, egy másik napon pedig a tűzoltóság munkatársai beszéltek szolgálatukról és mutatták be felszerelésüket a gyerekeknek. Ezúton is köszönjük a Rendőrség és a Tűzoltóság vezetőinek és munkatársainak, hogy nem csak a mindennapokban végzik odaadóan szolgálatukat, hanem ilyen módon is támogatták bibliahetünket!

A lelki táplálék mellett a gyerekek testi táplálékban is részesültek a hét folyamán: a gyülekezet tagjai közül többen is arra vállalkoztak, hogy elkészítik a szendvicsek mellett a gyerekek kedvenceit, a több száz fánkot és palacsintát. Köszönet illeti tehát összes segítőnket és az adományozókat is szívből jövő szolgálatukért!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában