Figyelem!

2021.08.25. 08:09

Irtani kell a parlagfüvet

Fotó: Alexandru Nițescu

A Nagyváradi Helyi Rendőrség ebben az időszakban fokozottan ellenőrzi a város területeit abban a vonatkozásban, hogy a telektulajdonosok milyen rendszeresen és milyen alapossággal irtják a parlagfüvet. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint eddig 334 felszólítást állítottak ki 715 terület tulajdonosának arról, hogy elszaporodott a parlagfű, és a tulajdonosok kötelesek azt kiirtani. Aki nem tesz eleget a felszólításnak, borsos bírságot fizet: magánszemélyek 1000–5000, jogi személyek 10.000–20.000 lej közötti büntetésre számíthatnak. „Most virágzik a parlagfű, ezért a helyi rendőrség folyamatosan terepen van, hogy ellenőrizze azt, hogy a tulajdonosok teljesítették-e a felszólításokban előírt intézkedéseket, és ha nem, akkor kiállítják a szabálysértési jegyzőkönyvetmondta Arina Moș, Nagyvárad alpolgármestere.

A parlagfű az elhagyatott, gondozatlan vagy nem megfelelően gondozott területeken jelenik meg. A hivatal arra kér mindenkit, aki parlagfűvel fertőzött telket, terület lát, hogy a 1259/969 telefonszámon értesítse erről a helyi rendőrséget. A parlagfű visszaszorzásának legalkalmasabb módja a rendszeres kaszálás, a növények elpusztítása mezőgazdasági eszközökkel vagy berendezésekkel, a gyomlálás, a tárcsázás vagy a növényirtó szerek alkalmazása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában