Swimathon

2021.08.30. 14:24

A Nagyváradi Vízművek Rt. (CAO) megnyerte a 2021-es NAGYVÁRADI SWIMATHONT A Down Egyesület projektjéért

Fotó: n_faur

KÉPES vagyok csodás dolgokra – Együtt jó hullámokat csapunk

Immár hagyománnyá vált a Nagyváradi Vízművek Rt. részvétele a SWIMATHON-versenyen, amelyet a Nagyváradi Közösségért Alapítvány szervez. A 2021-es SWIMATHON-on a több száz úszó mellett részt vett a CAO csapata is, amely, mint minden évben, ezúttal is az alkalmazottak gyerekeiből és azok barátaiból tevődött össze.

A CAO a Nagyváradi DOWN Egyesület KÉPES vagyok csodás dolgokra elnevezésű projektjét támogatta, amely a Down-szindrómával és egyéb értelmi fogyatékossággal élő fiatalok munkaerőpiaci beilleszkédését hivatott elősegíteni. Meggyőződésünk, hogy ez egy sikeres projekt, mint ahogyan a Varázsautó elnevezésű projekt is az volt, melynek egyik fő támogatója szintén a CAO volt.

A Popa Romulus Flavius, Marinescu Andrei, Tokai Márk, Szilágyi Marcu és Lőrincz Jasmin alkotta csapat 109 medencehosszat úszott, és ezzel a teljesítménnyel megnyerte a 2021-es Nagyváradi Swimathont.

 

A szervezők nem voltak felkészülve ilyen magas pontszámra, ezért az eredményjelző tábla csak két számjegyből állt. A jelenlévők derültségére, a zsűri rögtön a 99 medencehossz megtétele után kézzel írta fel egy kartonra a százasokat jelölő számot, vagyis az 1-est. Ezzel a teljesítménnyel párosult elégedettségünk, látva a Down-szindrómás fiatalok örömét, hiszen nekik támogatásra, odafigyelésre van szükségük, és mindenekelőtt arra a hitre, hogy sikerrel járnak az életben.

A jó hangulat, a nagylelkűség és a vízben való mozgás öröme miatt ez az esemény is bekerül a résztvevők és a támogatók emlékdobozába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában