Munkálatok Nagyváradon

2021.08.17. 08:34

A Lotus előtt dolgoznak

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Szakaszosan haladnak az útfelújítási munkálatok a nagyváradi Ghillányi (Cantemir) és Fürdői (Nuf[rului) úton. Jelenleg a járdákat újítják fel a Lotus bevásárlóközponttal szembeni oldalon. A beruházás a városból kivezető irányba zajlik, a Ghillányi út és az Arie§ului utca kereszteződésétől kezdve. A Ghillányi út az említett kereszteződéstől a Pece-hídig már új aszfaltburkolatot kapott és az út jobb, valamint bal oldalán is elvégezték a járdák, a zöldövezetek, a bicikliutak kiépítési munkálatainak nagy részét.

Új aszfaltréteg várja az autósokat a Fürdői úton a Pece-hídtól a Meiului utcai kereszteződésig, innentől kezdve a Fürdői útnak a városból kivezető jobb oldalán egy sávot lezártak az autóforgalom elől, egészen a McDonaldsig.

Jelenleg az út jobb oldalán a járdákon dolgoznak a Pece-híd és a Lotus bevásárlóközpont közötti szakaszon, itt mindenhol feltörték az aszfaltot, ezért nagyon nehézkes a gyalogos közlekedés, sőt, egyes szakaszokon kerülniük kell a gyalogosoknak. Anca Deac, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szóvivője lapunknak elmondta, hogy a munkálatok zöme most a Fürdői úton, a Meiului utca és a Csehi út közötti szakaszon folynak a Lotus bevásárlóközpont magasságában, itt a járdákat újítják most fel.

Hamarosan elkezdődnek a munkálatok a Gojdu téri passzázsoknál, ami azt is jelenti egyben, hogy a Ghillányi út felújítása is folytatódni fog az Arieşului utca kereszteződésétől a városközpont irányába. A Ghillányi és a Fürdői utak felújítása idén januárban kezdődött el, a Mezőgazdasági Igazgatóság előtti útszakaszon.

A kivitelezési időszak húsz hónap. Az európai uniós finanszírozású projekt egyik fő célkitűzése zöld utat biztosítani a villamosoknak, hogy ezek a járművek elérhessék a 30 km/órás utazási sebességet. A beruházás keretében két kilométernyi közutat és hat kilométernyi járdát újítanak fel, továbbá két kilométernyi bicikliutat és 48 ezer négyzetméternyi zöldövezetet alakítanak ki a két főút mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában