gyermekvédelmi népszavazás

2021.07.23. 10:34

Népszavazás: öt nemre buzdít az Erdélyi Magyar Néppárt

A határon túli magyarok is részt vehetnek a magyar kormány által meghirdetett, a jövő év elején esedékes gyermekvédelmi népszavazáson. Az Erdélyi Magyar Néppart (EMNP) is segítséget kíván nyújtani abban, hogy minél több magyar állampolgársággal is rendelkező partiumi és erdélyi magyar is részt vegyen a népszavazáson.

Forrás: A szerző felvétele

Pap István

A témában tegnap tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon az EMNP. Csomortányi István pártelnök kifejtette: „számunkra fontos, hogy akkor, amikor ez a népszavazás megvalósul, a határon túli magyarok is a lehető legnagyobb számban mondjanak véleményt a kérdésről. Magyarország nem akarja importálni a nyugati típusú, társadalomromboló áltoleranciát és kiáll a hagyományos értékek mellett. Az EMNP és az Magyar Polgári Párt is kiáll a hagyományos értékek mellett, és arra biztatunk mindenkit, hogy a magyar népszavazáson vegyenek részt. Mi mindent megteszünk, hogy a részvétel a lehető legmagasabb legyen”. A pártelnök elmondta, hogy Magyarországon egy sor olyan törvényt módosítottak, amelyek a gyermek és a család védelmét hivatottak védeni, és „ez váltotta ki a dühödt brüsszeli magatartást” – fogalmazott. A politikus kifejtette, hogy tizenöt évvel ezelőtt „hülyének nézték volna azt”, aki egy olyan kijelentést akart volna törvénybe foglalni, miszerint az apa férfi, az anya nő, de ma már olyan korban élünk, hogy kénytelen egy ország ilyen evidenciákat is törvényben rögzíteni. Csomortányi István szerint hasznos lenne, ha nemcsak Magyarországon és Lengyelországban születnének hasonló jogszabályok, hanem egész Közép- és Kelet-Európa megmutatná, hogy ebben a kérdésben egységes. „Ezért az a tervünk, hogy amint a román parlament ismét elkezdi a munkát, hasonló törvénymódosító csomagot tűzessünk napirendre, hogy a román honatyák is mondjanak véleményt arról, hogy szándékoznak-e megvédeni a romániai gyermekeket az LMBTQ propagandától” – jelentette ki. A politikus emlékeztetett arra, hogy míg az Európai Unió az 50 milliós őshonos nemzeti kisebbségek ügyével nem akar foglalkozni, addig az LMBTQ közösség jogait olyan szinten védi, hogy képes koncepciós eljárásokat is indítani tagállamokkal szemben. „Felmerül a kérdés, hogy hol van az EU és a jogvédő aktivisták, amikor a Felvidéken a Benes-dekrétumok a mai napig érvényben vannak, amikor fel akarják gyorsítani Ukrajna uniós csatlakozását, miközben ott a legdurvább módon üldözik a kisebbségeket, köztük a magyarokat is, vagy amikor Romániában gondok vannak a nyelvhasználati jogokkal, a tanügyi autonómiával, a magyar történelmi egyházi javak vissza nem szolgáltatásával” – hangsúlyozta a politikus.

Tudnivalók

Habinyák István, az EMNP Bihar megyei szervezetének elnöke felidézte, hogy a népszavazáson öt kérdést fognak feltenni (1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak? 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések? 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?) „Az EMNP egységes válasza mind az öt kérdésre: nem” – fogalmazott a politikus, aki mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt a népszavazáson. Tudatta, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a népszavazáson, amennyiben regisztrálva vannak a nemzeti választási névjegyzékben. Ők egy levélborítékot fognak kapni, és azt lesz majd lehetőségük visszaküldeni. Akik nincsenek regisztrálva, de szeretnének részt venni a népszavazáson, nekik az EMNP segítséget nyújt a regisztrálásban. Közölte, hogy regisztrálni lehet magyarországi lakcímkártyával, útlevéllel és honosítási okirattal is, akiknek azonban van magyarországi lakcímük, ne regisztráljanak, mert ők csak Magyarországon szavazhatnak. Habinyák István felhívta a figyelmet arra, hogy a párt önkénteseket toboroz, akik segítséget nyújtanak a regisztrációban.

Közép-európai egység

A népszavazás kapcsán Moldován Gellért, az EMNP nagyváradi elnöke kifejtette: a Nyugat kivette az erkölcsi nevelést az egyház kezéből, és most megtámadta a családot, és a szülők kezéből venné ki az erkölcsi nevelést. A politikus megemlítette, hogy Spanyolországban nemrégiben fogadták el azt a törvényt, mely szerint egy gyerek már 14 évesen eldöntheti szülői beleegyezés nélkül azt, hogy fiú-e vagy lány. Zatykó Gyula, az EMNP alelnöke elmondta, hogy Magyarország olyan jogszabályokat hozott, amelyek kimondják a biogiailag, jogilag és erkölcsileg normális dolgokat, emiatt lett támadás célpontja az ország. Lehet, hogy ez az ügy össze is fogja Közép-Kelet-Európát, mert egyelőre csak a Nyugat van megfertőzve az új ideológiával, de ott is csak a média és a politikusok hangoztatják ezeket a dolgokat, az emberek nagy többsége nem ért ezzel egyet, vélekedett az alelnök, aki kifejtette azt is, hogy a népszavazás jelentősége abban áll, hogy ez fejezi ki a leghívebben a nép véleményét, vagyis nem pártpolitikai ügyről van szó. „Ezért is fontos, hogy mindenki, aki tud, az szavazzon. Ezzel is egy jelzést adunk, hogy az erdélyi magyar emberek hogyan állnak ehhez a kérdéshez.” Csomortanyi István ennek kapcsán megjegyezte, hogy Románia egyelőre mást kommunikál, mint amit valójában tesz, de el kell jönnie annak az időnek, amikor Bukarest is nyíltan felvállalja saját álláspontját ebben a kérdésben. A magyarországi belpolitikai vonatkozások kapcsán Csomortányi István megjegyezte, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki politikai alakulatok abban érdekeltek, hogy a magyarság ne mondhasson véleményt ebben a kulcskérdésben, ezért arra fognak buzdítani, hogy ne vegyen senki részt a szavazáson. „Pedig egy kormány nem is tehet legitimebb dolgot annál, mint hogy kikéri a nép véleményét ilyen döntő jelentőségű ügyekben” – zárta szavait a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában